TOP

Modeontwerpster Catherine Walker (65) overleden

Modeontwerpster Catherine Walker (65) is donderdag 23 september overleden aan de gevolgen van kanker. Walker was de vaste ontwerpster van prinses Diana en had een eigen kledinglijn onder de naam Catherine Walker & Co.

“Catherine Walker werd jong weduwe en vocht tweemaal tegen kanker met een onuitputtelijke moed”, liet haar familie aan de BBC weten. De modeontwerpster in 65 jaar geworden.

Britse designer van het jaar
Walker werd geboren in Frankrijk, maar verhuisde naar Londen toen ze haar man John Walker leerde kennen. Na de dood van haar man in 1975 begon Walker avondlessen mode te volgen en kleding te ontwerpen. Hoewel Walker niet van media hield en nooit modeshows organiseerde, werd ze in 1990 en 1991 uitgeroepen tot Britse designer van het jaar.

Prinses Diana
Walker ontwierp vooral zakelijke kleding voor vrouwen en trouwjurken. In 1981 maakte de modeontwerpster haar eerste ontwerpen voor prinses Diana. Lady Di, die bekend stond om haar verfijnde smaak, is in 1997 begraven in een jurk van Walker. “Ze werkte een van de meest succesvolle Britse modemerken uit en vond de tijd om een gezin groot te brengen”, laat haar familie in een persbericht weten.