TOP

Mannenmodemerk Circle of Gentlemen stopt

Michel van Kommer en Janjaap van Gent, de oprichters van Circle of Gentlemen, beëindigen hun samenwerking. Indien er geen nieuwe eigenaar wordt gevonden voor Circle of Gentlemen - iets dat tot op heden nog niet is gelukt - houdt het Nederlandse label op te bestaan.

Michel van Kommer en Janjaap van Gent, de oprichters van Circle of Gentlemen, hebben laten weten de stekker uit JGMK Fashion, het bedrijf achter het mannenmodemerk, te trekken.

Individuele ambities

“De afgelopen 11 jaren waren voor ons het verhaal uit een jongensboek. Vanaf een zolderkamertje zijn we uitgegroeid tot een internationaal bedrijf en een toonaangevend modelabel,” verklaren de twee in een persbericht. “De belangrijkste mijlpaal was het veranderen van het modebeeld voor de heren. Met de introductie van de 3-knoops shirtkraag en de contrasten in de shirts hebben wij het straatbeeld letterlijk veranderd.”

“Meer dan 11 jaar lang hebben we ons volledig en uitsluitend ingezet voor Circle of Gentlemen. En met succes. Voor ons een mooi moment onze individuele ambities te gaan ontdekken. Na afronding van spring/summer 2018 gaan we ons richten op de volgende stap in onze eigen carrières.”

Als Circle of Gentlemen geen nieuwe eigenaar vindt, is het lente-zomer-2018-seizoen de laatste collectie van het mannenmodemerk. Voorgaande jaren stond het label op de Pitti, waar het als een van de weinige Nederlandse merken een plek had verworven in de belangrijkste hal van de toonaangevende mannenmodebeurs. Het merk was echter al afwezig op de laatste Pitti die vorige week werd gehouden in Florence.