TOP

Dagnieuws van 24 april: UNIQLO X Marimekko SS24 collectie, ARMEDANGELS zet zich opnieuw in voor Bangladesh, Designer Outlet Roosendaal verwelkomt Michael Kors, en meer

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over de nieuwe limited edition zomercollectie van UNIQLO X Marimekko, het donation T-shirt van ARMEDANGELS en Steffen Kraft voor Bangladesh, de nieuwste toevoeging aan het portfolio van Designer Outlet Roosendaal, maar ook over de groei van franchisenetwerk Okay.

Beeld: UNIQLO

UNIQLO X Marimekko: limited edition SS24

Internationale kledingretailer UNIQLO en Fins lifestyle designhuis Marimekko werken opnieuw samen en lanceren een limited edition zomercollectie. De nieuwe collectie belooft een diverse selectie van kleurrijke en stijlvolle kledingstukken, met de unieke prints van Marimekko op de comfortabele ontwerpen van UNIQLO.

De collectie omvat zes kenmerkende Marimekko-prints die de stijlen van vier gerenommeerde ontwerpers vertegenwoordigen, variërend van gedurfde grafische ontwerpen uit de jaren vijftig tot abstracte bloemen en levendige kleuren uit de jaren zestig en zeventig. Van jurken tot T-shirts en accessoires, de collectie biedt voor elk wat wils, voor dames, meisjes en baby’s. Deze samenwerking viert niet alleen de zomer, maar eert ook de rijke geschiedenis van de ontwerpers achter de iconische prints. Van Maija Isola’s gedurfde ontwerpen tot Pentti Rinta’s kleurrijke creaties en Vuokko Eskolin-Nurmesniemi’s innovatieve benadering van mode, elke ontwerper heeft een unieke bijdrage geleverd aan de wereld van textiel en mode. De collectie zal beschikbaar zijn in geselecteerde UNIQLO-winkels en online op uniqlo.com vanaf 2 mei 2024. 

ARMEDANGELS strijdt voor arbeidsrechten in de Bangladeshi textielindustrie 

Vandaag, 24 april, herdenken we de tragische instorting van de Rhana-Plaza fabriek in Dhaka, Bangladesh, waarbij meer dan 1.100 textielarbeiders omkwamen en velen gewond raakten. 11 jaar na de ramp blijft de urgentie om arbeidsomstandigheden in de mode-industrie te verbeteren groot. In samenwerking met kunstenaar en activist Steffen Kraft heeft ARMEDANGELS het donatie T-shirt opnieuw ontworpen. Het T-shirt, gemaakt van 100% biologisch katoen, symboliseert de voortdurende strijd voor een sociaal verantwoorde en duurzame mode-industrie. ARMEDANGELS steunt de National Garment Workers Federation (NGWF) met de opbrengst van de verkoop van deze T-shirts. Deze organisatie werkt ter plaatse in Bangladesh om de rechten en waardigheid van kledingarbeiders te beschermen. Sinds 2018 heeft ARMEDANGELS meer dan €74.367,- gedoneerd aan de NGWF, wat heeft bijgedragen aan schadevergoedingen voor slachtoffers en het voortzetten van juridische procedures. ARMEDANGELS produceert niet zelf in Bangladesh, maar erkent de gedeelde verantwoordelijkheid om aandacht te vragen voor sociale misstanden in de industrie. Het ARMEDANGELS FRW Donation T-Shirt is verkrijgbaar voor €39,90 op armedangels.com. 

Designer Outlet Roosendaal verwelkomt Michael Kors

Designer Outlet Roosendaal voegt een iconisch merk toe aan haar portfolio van premium mode-merken met de aankondiging van de komst van Michael Kors. Op 25 april opent de enige Michael Kors-winkel in de regio Brabant haar deuren. Eerder dit jaar verwelkomde het outlet center ook al Lacoste. De nieuwe Michael Kors-winkel beslaat een oppervlakte van 195m2 en zal een uitgebreide selectie bieden van damesmode, schoenen en accessoires, waarmee shoppers de glamour van het merk kunnen ervaren tegen aantrekkelijke prijzen. Met de toevoeging van deze gevestigde merken versterkt Designer Outlet Roosendaal haar positie voor een exclusieve winkelervaring.

Het in 1981 opgerichte Michael Kors heeft wereldwijd faam verworven als een toonaangevende ontwerper van luxe accessoires en kleding. Met ruim 500 winkels in meer dan 85 landen biedt het merk een uitgebreid assortiment aan, variërend van accessoires, schoenen, horloges en sieraden tot kleding voor zowel mannen als vrouwen, badkleding, brillen en parfums.

Okay Fashion & Jeans in 2024: groei en verandering

Okay Fashion & Jeans heeft recentelijk zijn winkelnetwerk uitgebreid met twee nieuwe vestigingen, gelegen in Wijhe en Vaassen, waarmee het totale aantal winkels op 41 komt. Daarnaast is er een nieuwe Cecil Street One-winkel geopend in Veendam. Voor de komende maanden heeft het bedrijf plannen om zijn grootste winkel tot nu toe te openen in Nijkerk en nog een tweede vestiging in Meppel. Bovendien zal Okay Hoogeveen binnenkort verhuizen naar een ruimere locatie. Naast de winkels van Okay Fashion & Jeans zijn er ook 18 More-winkels, die kleding aanbieden in grotere maten voor vrouwen, en 27 Cecil & Street One-winkels die opereren onder het franchisenetwerk van Okay. Deze uitgebreide aanwezigheid biedt klanten een breed scala aan stijlen en maten.

Primeur voor het oudste outletcentrum van Nederland: Batavia Stad Fashion Outlet opent eigen webshop

Batavia Stad Fashion Outlet heeft recentelijk zijn eigen online winkel gelanceerd, waarmee het het eerste outletcentrum van Nederland wordt met een eigen webshop. Momenteel zijn 30 merken van Batavia Stad beschikbaar in de webshop, maar uiteindelijk is het plan om alle 150 merken uit het portfolio ook online aan te bieden. CEO Otto Ambagtsheer gelooft dat de webwinkel de fysieke bezoekers niet zal schaden, aangezien sommige mensen de voorkeur geven aan een dagje uitgebreid winkelen, terwijl anderen liever gericht online winkelen. Hij erkent echter dat het een uitdaging zal zijn om alle producten correct in de webshop te krijgen en bij te houden.