TOP

McGregor breidt uit in buitenland

Het Nederlandse modemerk McGregor groeit flink in het buitenland. Het merk breidt in Frankrijk en Spanje uit met shop-in-shops.

McGregor is momenteel bezig met uitbreidingen in de Franse warenhuizen Printemps en Galleries Lafayette. Dit gaat om ongeveer tien shop-in-shops en volgend jaar zullen daar waarschijnlijk nog tien bij komen. Commercieel directeur van McGregor, Jan-Paul ten Hoopen: “We gaan in Frankrijk naar een volledige dekking van bijna veertig key account shops, maar hoe we dat precies gaan invullen is nog niet bekend.”

Wel vertelt Ten Hoopen dat ook Spanje momenteel een grote groeimarkt is. “McGregor heeft een sterke groei in Spanje door de uitbreiding in het warenhuis El Corte Ingles. We gaan van vijfentwintig naar vijfenveertig shop-in-shops. Dit wordt aangestuurd vanuit Driebergen en hierin ligt ook ons succes. Dit management stuurt ook De Bijenkorf, Innovation en House of Fraser succesvol aan.” In 2011 wil het merk ook verder uitbreiden in Duitsland in de warenhuizen Pohland en Breuningen.