TOP

Per klant jaarlijks 50 euro extra verdienen

Het levert retailers jaarlijks vijftig euro per klant op, als winkeldiefstal en andere vormen van omzetuitval beter worden bestreden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Global Retail Theft Barometer, de grootste wereldwijde studie rond winkeldiefstal en derving in de retailsector.

Door de recessie komt winkeldiefstal meer voor. Tegelijkertijd besparen retailers op beveiliging. Niet alleen winkeldiefstal zorgt voor voorraadverlies. Breuk en bederf, fouten in bedrijfsprocessen, fraude in de aanvoerketen en interne diefstal zijn andere factoren die ook verantwoordelijk kunnen zijn voor omzetverlies.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat Nederlandse winkels het meest onder winkeldiefstal lijden. Het verlies door winkeldieven bedraagt met 48,5 procent bijna de helft van het totale verlies door derving.

Door de recessie stelen mensen niet alleen cosmetica, parfums en dure gezichtscrèmes, maar ook alcohol en vleeswaren worden zomaar meegenomen. In mode zijn vooral accessoires, lingerie en trendy kleren diefstalgevoelig. Het verlies door diefstal bedraagt in 2009 in Nederland maar liefst 580 miljoen euro.