TOP

Marlies Dekkers verwijderd bij SATC-première

Marlies Dekkers zou afgelopen dinsdag tijdens de première van Sex and the City 2 uit het Tuschinski in Amsterdam zijn gezet. De ontwerpster maakte stiekem foto's tijdens de film. Dit meldt de Telegraaf.

Bastiaan van Schaik, ook aanwezig tijdens de première, betrapte de lingerieontwerper op het maken van foto’s. Sarah Jessica Parker droeg op het witte doek een klassieke Dekkers-beha en dat vond Dekkers schijnbaar wel een fotootje waard.

Voor aanvang van de première zei Dekkers ‘nog zeer trots te zijn om een van de ontwerpers uit de film te zijn’.

Invloed op de mode
De inhoud van de film is lang niet zo belangrijk als de opvallende kledingitems die de actrices in de film dragen, dat heeft Dekkers met haar geheime camera wel bewezen. Kijkers kunnen zich vergapen aan meer dan driehonderd verschillende outfits van de vier actrices, die overigens miljoenen kostten. De vier stijliconen gaan gehuld in ontwerpen van onder andere Valentino Pucci, Halston en Alexander McQueen.

De kledingstukken die de vier vrouwen in de film dragen, zijn items die iedereen deze zomer in hun kledingkast willen hebben hangen, zegt Bastiaan van Schaik in De Pers. Dit heeft Sarah Jessica Parker de vorige film ook al bewezen met haar tutu en schoenen van Manolo Blahnik. Ook labels lieten zich helemaal inspireren door de ‘modefilm’. Zo lanceerde Only een speciale SATC-kledinglijn.

Voor de echte SATC-liefhebber is er zelfs een boek uitgebracht met foto’s van alle outfits en info over de designers: The Official Companion Book.

De rode loper
Tijdens de première gingen naast de BN’ers ook veel bekende modemensen over de rode loper. Jan Taminiau, Marlies Dekkers, Monique Collignon, Addy van den Krommenacker en Bas Kosters lieten dinsdagavond hun ‘modegezicht’ zien.  

Vanaf donderdag 27 mei draait Sex and the City 2 in de Nederlandse bioscopen.