TOP

Zeeman sluit Twentse filialen, Patta protesteert tegen Zwarte Piet en Addy hoopt op doorstart

Kledingwinkel Zeeman sluit drie winkels in Twente wegens tegenvallende verkoopcijfers. Verder: Het Amsterdamse kledingmerk Patta lanceert een protestshirt tegen Zwarte Piet en Addy van den Krommenacker heeft vertrouwen in een doorstart van zijn modebedrijf. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 27 november 2019.

Kledingwinkel Zeeman sluit drie winkels in Twente wegens tegenvallende verkoopcijfers

Zeeman sluit de filialen in Almelo, Wierden en Goor. Dat schrijft dagblad Tubantia. Volgens woordvoerder Caroline van Turennout van Zeeman komen er in genoemde vestigingen te weinig klanten. „We zien dat de looproutes van winkelende mensen veranderen. We willen daarop anticiperen en de slechtlopende winkels sluiten om zo ons bedrijf gezond te houden”, aldus Van Turennout. Van Turennout geeft aan dat al het personeel van de getroffen winkels een aanbod heeft gekregen om bij een andere winkel aan de slag te gaan. De winkel in Almelo sluit volgende maand al de deuren; de filialen in Goor en Wierden gaan respectievelijk in maart en juni dicht.

Nederland Patta lanceert protestshirt tegen Zwarte Piet

Het Amsterdamse kledingmerk Patta lanceert een protestshirt tegen Zwarte Piet. Dat schrijft Het Parool. De winst gaat naar actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Patta heeft samen met grafisch ontwerper Piet Parra gewerkt aan een protestshirt om zich te verzetten tegen het aanhoudende gebruik van Zwarte Piet bij de Sinterklaasviering, dat door veel mensen als racistisch wordt gezien. Op de voorkant is Zwarte Piet afgebeeld met rode duivelsoren, doorgekrast met een rode streep. Op de achterkant staat een verwijzing naar een nummer van rapgroep 3rd Bass uit de jaren negentig: ‘Blackface (eveneens met rode streep doorgekrast, red.) Gets The Gas Face’.

FNG krijgt groen licht voor overname Ellos

Modegroep FNG heeft de overname van de Scandinavische e-commercespeler Ellos afgerond. Dat meldt de Belgische website RetailDetail. Voor de Brantano-moeder betekent de acquisitie vooral toegang tot een nieuwe markt: het interieursegment. Ellos is online marktleider op het gebied van mode en wonen in Scandinavië. Volgens de Tijd is het bedrijf ongeveer even groot als Zalando. FNG telde 229 miljoen euro voor de groep neer. “Dit is de grootste overname sinds we Brantano in 2016 inlijfden”, zei FNG-eigenaar Dieter Penninckx eerder tegen De Tijd. “Ons doel van 1 miljard euro omzet komt dichterbij.”

Leestip: Hetty Verlegh (44) werkt in de mode: ‘Er zitten hier veel vrouwen, maar het gekakel valt reuze mee’

Het Algemeen Dagblad heeft sinds enige tijd een serie waarin allerlei beroepen voor het voetlicht worden gebracht. “Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep.” In de aflevering van 21 november is Hetty Verlegh (44) aan het woord, Head of Merchandise Men’s department bij WE Fashion. In het artikel vertelt zij wat een merchandiser doet, hoe ze in de mode terecht is gekomen en wat ze leuk aan haar werk vindt.

Addy van den Krommenacker: ‘Ik vertrouw op een goede toekomst met doorstart’

,Het zijn hele roerige tijden. Ik vertrouw op een goed toekomst en hoop over een paar weken meer te weten over een doorstart.’’ Dat zegt de Bossche couturier Addy van den Krommenacker (69) tegen het Brabants Dagblad over een doorstart van zijn bedrijf dat op 29 oktober failliet werd verklaard. Van den Krommenacker is ‘in overleg met partijen die hun sporen hebben verdiend in de modebranche’. Het faillissement had volgens hem verschillende redenen. Hij zei het vooral in zakelijk opzicht niet te kunnen bolwerken. Er was en is vooral behoefte aan een goede manager. ,,We zijn nu aan het bekijken welke vorm de doorstart zou moeten hebben. Het is voor mij een halszaak dat er een goede manager komt. Ik zou ook graag de prêt-à-porter-lijn willen uitbreiden.’’