TOP

Programma The Fashionweek The Hague bekend, Sterke afname aantal kledingwinkels, Duitse retailer KiK opent winkel in Amsterdam 

The Fashionweek The Hague maakt programma 2023 bekend. Verder: ABN AMBRO presenteert een rapport genaamd ‘Sterke afname aantal kledingwinkels, behalve tweedehands’ en Duitse retailer KiK opent winkel in Amsterdam. Dit lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag 5 september.

Foto: Dutch Fashion Embassy/door Inna Pachkina

Programma The Fashionweek The Hague bekend 

The Fashion Week The Hague zal plaatsvinden van woensdag 4 oktober tot en met zondag 8 oktober in Den Haag. Op het programma vind je tentoonstellingen, modeshows, een design wedstrijd, workshops en een etalageroute door The Fashionweek de Hofstad met talentvolle modeontwerpers. Op het showprogramma staan talenten als Studio Hiem, Bas Kosters en C’est Jeanne en de winnaar van The Fashionweek Talent Award 2022 Ilona Simons. In samenwerking met partner Dutch Fashion Embassy organiseert The Fashionweek een competitie voor nieuw modetalent. Twaalf geselecteerde talenten presenteren hun ontwerp tijdens The Fashionweek in Den Haag. De winnende ontwerper ontvangt € 2.500, een Tefal stoomgenerator en krijgt de mogelijkheid een modecollectie te presenteren tijdens The Fashionweek 2024. 

ABN AMRO presenteert rapport 

ABN AMRO presenteert vandaag een rapport genaamd ‘Sterke afname aantal kledingwinkels, behalve tweedehands’. In dit rapport analyseert zij de daling van het aantal kledingwinkels in Nederland op basis van transactiedata. De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat het aantal fysieke kledingwinkels tussen 2020 en 2023 met 10 procent is afgenomen. Dit komt voornamelijk door minder winkels in schoenen, damesmode en kinderkleding. Opvallend is dat het aantal winkels dat tweedehandskleding verkoopt in dezelfde periode met bijna 11 procent is toegenomen. Een mogelijke verklaring voor deze toename is een groeiende acceptatie van tweedehandskleding bij voornamelijk vrouwen en jongeren. Lees meer.

Duitse retailer KiK opent winkel in Amsterdam 

De Duitse winkelketen Kik opent de 52e Nederlandse winkel in het Stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam. De winkel bestaat uit 600 m2 winkeloppervlak en een gloednieuw assortiment. KiK speelt in op de actuele modetrends en heeft een ruim assortiment voor mens, dier en tuin voor consumentvriendelijke prijzen.