TOP

Botter genomineerd, nieuwe winkel Summum en winkels Addy van den Krommenacker failliet

Summum opent nieuwe winkel. Verder: Amazon richt pijlen verder op Nederland en winkels Addy van den Krommenacker failliet. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag 25 oktober.

Winkels Van den Krommenacker failliet

Addy van den Krommenacker heeft faillissement aangevraagd voor zijn drie winkels in Den Bosch en Heusden. “Mensen kopen online en zijn niet meer naar stenen winkels te krijgen”, zegt de ontwerper in een video op Twitter. Ook het managen van zijn winkels ging hem moeilijk af. “Het vinden van goed en gemotiveerd personeel, hun betrokkenheid, het ziekteverzuim. Dat alles viel me zwaar.” Daarnaast lukt het hem niet om een geschikte opvolger te vinden. Van den Krommenacker geeft aan te blijven ontwerpen. De couturier kleedt leden van de koninklijke familie en werd in 2011 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Nieuwe winkel Summum

Summum heeft een nieuwe winkel geopend in Utrecht. De winkel aan de Lijnmarkt 23 is de zevende eigen winkel van het vrouwenmodemerk in Nederland. Summum werd in 1998 opgericht door Jos en Jorien Wijker. Het label heeft naast de brandstores bijna driehonderd verkooppunten via wholesale in Nederland.

Nederlands label genomineerd

Botter, het modelabel van het Nederlandse ontwerpersduo Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh, is is genomineerd voor de Woolmark Prize 2020. Botter is één van de tien finalisten die kans maken op de Woolmark Prize 2020. In totaal hebben meer dan 300 ontwerpers uit 47 verschillende landen zich aangemeld. In februari 2020 worden de winnaars bekend gemaakt op basis van de capsulecollecties die ze hebben gemaakt met merinowol.

Nederlandse url Amazon

Amazon gaat zich nog verder richten op Nederlandse consumenten. Vanaf volgend jaar gaat de Amerikaanse webshop producten in Nederland verkopen via het domein Amazon.nl, meldt Emerce. De website baseert zich op interne stukken gedeeld in de besloten groep Amazon Expert Group Netherlands op Linkedin. De Nederlandse url bestaat al, maar wordt vooralsnog alleen gebruikt voor de verkoop van digitale boeken. Klanten die andere producten bestellen, worden doorverwezen naar Amazon.de. Het webplatform is al langer bezig de Nederlandse markt te betreden. Duitstalige productpagina’s worden vertaald naar het Nederlands en bezoekers kunnen ook met Ideal betalen.