TOP

Dagnieuws: Studio Anneloes lanceert ‘Celebrate’ collectie, Van Gastel Shoes breidt assortiment uit met Vingino, Banlieue X KFC en meer

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: Studio Anneloes

Feestelijk chic: Studio Anneloes brengt verfijning naar bruiloften met ‘Celebrate’ collectie

Studio Anneloes lanceert Collectie No.5 ‘Celebrate’, belooft een viering van stijl en comfort die zich niet alleen beperkt tot de feestdagen. De collectie is speciaal ontworpen voor het aanstaande bruiloftsseizoen, met stukken die zowel comfortabel als verleidelijk zijn voor speciale gelegenheden. Verwacht adembenemende tops, elegante maxi-jurken en krachtige power suits in een palet van lichte tinten, versterkt met subtiele accenten. De mogelijkheid om items uit deze collectie te combineren met andere items biedt extra veelzijdigheid voor verschillende outfits.

Naast de collectielancering vindt op 30 mei bij Relais & Châteaux Weeshuis Gouda de introductie plaats van de nieuwe signature Royal Afternoon Tea, inclusief een fashionshow en pop-up shop van Studio Anneloes. Anneloes van der Heijden, oprichter van Studio Anneloes, deelt haar persoonlijke inspiratie, waarbij Koningin Máxima een belangrijke rol speelt.

Van Gastel Shoes breidt assortiment uit met Vingino kinderschoenen

Van Gastel Shoes kondigt aan dat ze vanaf het zomerseizoen van 2025 een licentieovereenkomst hebben afgesloten met kindermerk Vingino. Vanaf 1 juni 2024 zal gestart worden met de verkoop van Vingino kinderschoenen. Deze samenwerking combineert de reputatie en expertise van beide merken en belooft een nieuwe collectie kinderschoenen met het behoud van de iconische stijl van Vingino. Beide bedrijven kijken uit naar nieuwe groeimogelijkheden en innovatie in de kinderschoenenmarkt.

Banlieue X KFC: Finger Lickin’ Good festival-ready fashion

KFC en het Rotterdamse streetwearmerk Banlieue hebben voor de tweede keer een samenwerkings collectie gelanceerd, de ‘Original Pieces’. Na het succes van hun vorige samenwerking kijken beide merken uit naar nog een jaar van partnerschap om fans een stijlvolle zomer te bieden. De capsule collectie combineert de bekende kleuren van KFC met de unieke stijl van Banlieue. Het omvat een breed scala aan kledingstukken, van tracksuits tot klassieke t-shirts, hoodies, petten en sokken, allemaal gericht op een sportieve vrijetijdslook die past bij de filosofie van Banlieue. Ter ere van de lancering wordt de Banlieue-winkel in Rotterdam op 3, 4 en 5 mei volledig omgetoverd tot een KFC-beleving, inclusief muziek, speciale activiteiten en KFC-lekkernijen. De collectie is zowel online als in de Banlieue-winkel in Rotterdam beschikbaar.

Mango breidt uit in het Verenigd Koninkrijk

Mango plant de opening van meer dan 20 nieuwe winkels in het Verenigd Koninkrijk, voornamelijk volgens het ‘mediterrane’ winkelconcept: met de nadruk op duurzaamheid met energiezuinige verlichting en het gebruik van natuurlijke materialen en warme en neutrale kleuren in het interieur. Met deze uitbreiding wordt het totale aantal Britse Mango-winkels verhoogd tot 80. De focus ligt op Londen, waar 4 nieuwe winkels gepland zijn, maar ook steden als Glasgow, Edinburgh en Noord-Ierland zullen nieuwe vestigingen verwelkomen. De Spaanse retailer kondigde onlangs aan haar winkelbestand in de Verenigde Staten te willen verdubbelen van 20 naar 40 winkels en wereldwijd in totaal jaarlijks 500 winkels te openen. Met deze expansiestrategie wil Mango binnen 3 jaar de omzet met 1 miljard verhogen.