TOP

Oxbow trakteert tijdens International Surfday

Badplaats Scheveningen zal in het weekend van 19 en 20 juni in het teken staan van surfen en het 25-jarige bestaan van surfmerk Oxbow.

Het International Surfing Day Festival is een evenement dat volgens de organisatie in het teken staat van lol maken in en op het water. Het decor dit jaar voor het surfweekend van 2010 zal het tijdelijke surfdorp F.A.S.T. (Free Architecture Surf Terrain) zijn tegenover het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. Het surfevenement is een middel om het beoefenen van buitensporten onder de aandacht te brengen. De ambitie is om uit te groeien tot het grootste surf-evenement van het Noord-Europese vasteland en een cross-over event te zijn voor buitenwatersport, maar ook voor streetsports (skaten en BMX) en culturele activiteiten (kunst en muziek).

Bezoek uit Hawaii
Wie jarig is trakteert. Aangezien International Surfday gelijktijdig valt met het 25-jarige bestaan van surfmerk Oxbow, zorgt eventpartner Oxbow voor de nodige verjaardagsingrediënten. Zo laat Oxbow drie profsurfers uit Hawaii overkomen om surfclinics te geven aan volwassenen en kinderen. Tevens zullen surfpro’s Kai Lenny, Jason Polakow en Levi Silver deelnemen aan een paddle wedstrijd voor het goede doel. Na een dag van inspanning op het water kan er worden ontspannen tijdens de filmpremière van ‘The Oxbow Waterman Experience’ en tijdens het optreden van rock-‘n-roll band ‘The Dukes’.