TOP

‘Kingsman’ beïnvloedt Koreaanse mannenmode

De Britse spionagefilm Kingsman – met Colin Firth in de hoofdrol - is zo een grote hit dat het de mannenmode in Zuid Korea enorm beïnvloedt.

Meer dan vijf miljoen mensen in Korea hebben hem al gezien, de Britse spionagefilm Kingsman. Het is daar zo een grote hit dat het de meest populaire film onder volwassenen in het land genoemd mag worden. De goed geklede Harry Hart, gespeeld door Colin Firth, heeft dan ook een enorme invloed op de mannenmode in Korea. Volgens The Chosun Ilbo, een van de grootste kranten in Zuid Korea, rennen de mannen in Zuid Korea namelijk naar de (online) winkels om maatpakken aan te schaffen.

Stijgende verkopen

De film die gebaseerd op de stripboekenserie The Secret Service van Dave Gibbons en Mark Millar, zorgt in veel winkels dat de verkopen van mannenmode stijgt. Vooral het type pak dat door Firth gedragen wordt in de film zag een verkoopstijging van maar liefst 64 procent. The Lotte Department Store – een grote Koreaanse modeketen – zag de verkoop van het aantal mannenpakken stijgen met zeven procent en AK Plaza kon een stijging van negen procent noteren.