TOP

De mannenmodecollecties voor zomer 2024

Wat brengen de mannenmodemerken voor zomer 2024? We lichten een tipje van de sluier op met de collectiebeelden voor het nieuwe zomerseizoen.

Openingsfoto: Windsor

Het mannenmodebeeld voor zomer 2024 oogt stijlvol en verfijnd met een sympathieke rustige en relaxte ondertoon. Dit geldt voor de items en combinaties, maar ook zeker voor de kleuren. De hang naar meer formeel is onmiskenbaar. ‘Dressing up’ mag weer en wordt breed omarmd. En dit leidt tot nieuwe, verfrissende invalshoeken. We zien mooie double breasted jasjes, nette, maar vlotte pakken gecombineerd met shirts, fijngebreide tops of T-shirts van hoge kwaliteit. Zo wordt de stap van casual naar (semi)formeel makkelijk gemaakt. De styling moet zeker niet te strikt en te streng zijn, een luchtige twist in de vorm van kleur of een relaxter item maakt de combinaties luchtig, zomers en van nu. 

Wat betreft kleuren vallen vooral rustige, lichte neutralen – wit, crème, beige -, de blauwen en groenen op. De verschillende tinten zijn veelal verstild, vergrijsd en afgezwakt, soms meer uitgesproken, bijvoorbeeld bij pakken of setcombinaties. Tonale combinaties spannen dit seizoen de kroon. Dus diverse tops en broeken hebben bij voorkeur dezelfde kleur.