TOP

Vijf mogelijke 1-aprilgrappen met kleding

Morgen is het zo ver, dan is het 1 april. De dag van de grapjes breekt weer aan en daar maken verschillende mediawebsites gretig gebruik van. In dit artikel vijf dubieuze nieuwsberichten over kleding.

Valse nieuwtjes publiceren hoort natuurlijk niet. Eén keer per jaar is daar een uitzondering op: 1 april. Wij zetten een aantal (mogelijke) 1 aprilgrappen op een rij met daarbij de geloofwaardigheid van het bericht.

1.       Een trui van homo-haar

Wat is het nieuws: Volgens de nieuwswebsite Metro is er een trui gemaakt van haar dat gedoneerd is door homoseksuelen. De trui is daarom 100 procent gay, staat op het label. Met het kledingstuk willen de makers laten zien hoe vreemd het is om constant de uitdrukking That’s so gay te gebruiken. De trui is ontworpen door het Canadian Center for Gender and Sexual Diversity, voor Toronto Fashion Week.

Geloofwaardigheid: 3/5 Een trui maken van donorharen van homoseksuelen is een beetje apart. Volledig ongeloofwaardig is het niet: er is ook een filmpje waarin de trui wordt toegelicht. We wachten af…

2.       Selfie schoenen

Wat is het nieuws: Selfies maken is helemaal hot en happening. De juiste hoek vinden is af en toe wel lastig, vooral als je bijvoorbeeld iets vast wilt houden met beide handen. Daar is nu een oplossing voor: de selfie shoe. Stop je telefoon in de punt van je schoen en je bent klaar voor een selfie-fotoshoot. Op één been staan is daarbij een vereiste, en enige lenigheid is ook van belang.

Geloofwaardigheid: 0/5 Nee hoor, dit komt er niet. Wie gooit er nu één been de lucht in om een foto te kunnen maken? Ook het filmpje ziet er nogal komisch uit.

3.       McDonald’s kleding

Wat is het nieuws: Fastfoodketen McDonald’s komt met een kledinglijn. Het patroon is de befaamde Big Mac. De collectie bestaat uit kleding voor mannen en vrouwen, maar ook regenlaarzen, hondencapes en beddengoed.

Geloofwaardigheid: 4/5 De fastfoodketen staat bekend om meer ludieke acties, bovendien is de kleding in Zweden te bestellen op de webshop.

4.       Hamburgerparfum

Wat is het nieuws: Er is nog een fastfoodketen die hun fans in de maling wil nemen. Burger King Japan komt volgens een persbericht met een parfum. De geur? Hun welbekende Whopper burger. Het geurtje kost 38 euro en is alleen verkrijgbaar op 1 april. Daar zit een luchtje aan…

Geloofwaardigheid: 1/5 Alleen verkrijgbaar op 1 april? Tja, dat zegt eigenlijk al genoeg.

1.       Bilspleetbikini

Wat is het nieuws: Hunkemöller kondigde 31 maart een nieuwe bikinitrend aan op hun Facebookpagina. Een bikinibroekje waar aan de achterkant een gat in zit zodat je bilspleet duidelijk zichtbaar is.

Geloofwaardigheid: 1/5 Die kikker heeft in ieder geval genoeg ruimte bij je bil.

Heb jij ook nog een leuke (mogelijke) 1 aprilgrap gevonden, laat het hieronder weten!