TOP

Exposantenlijst Pitti Immagine Uomo bekend

Volgende week, van 15 tot en met 18 juni, is het weer zover: de Italiaanse modebeurs Pitti Immagine in Florence. Maar liefst 900 mannen-, jeans en vrouwenmodemerken presenteren hier hun lente en zomercollecties 2011.

In het mooie Fortezza da Basso presenteren zo’n 709 modeondernemingen met in totaal 890 merken binnen het mannenmode en jeansgedeelte hun nieuwe lente en zomercollectie voor 2011. Op het gebied van mannenmode zijn dat onder andere C.P.Company, Ballantyne, Daks, Albert & Daniel Shirtmakers, Eduard Dressler en Palladium. De Nederlandse afvaardiging is matig, zo staat Van Gils staat als één van de weinige Nederlandse merken weer op de Pitti Uomo.

G-star
Speciale gast is hoofdontwerper van Jil Sander, Raf Simons, die een modeshow geeft én zijn collectie op de beurs presenteert. Opvallend is, na vijf jaar, de terugkeer van G-Star. “Door het wegvallen van B&B in Barcelona  groeide de behoefte aan een dergelijk kwalitatief evenement in Zuid Europa. De Pitti is daar een goede omgeving voor”, legt woordvoerder Kim Bakker van het merk uit.

Pitti W_ Woman Precollection
Tegelijkertijd met de Pitti Uomo vindt de zesde editie van de Pitti W_ Woman Precollection plaats. Hier showen 60 internationale modemerken de nieuwe collecties, zoals Bibi Chemnitz, Cut It Out, Monica Bianco en Pinkmemories. Ook de vrouwenmodebeurs ontvangt deze keer weer een speciale gast, namelijk Haider Ackermann die overigens onlangs een mannenmodelijn lanceerde.

 

De complete exposantenlijst is te vinden op de website van de Pitti Immagine. Lees ook meer over de beurs in de nieuwe Textilia (nummer 12).