TOP

14X MODEVAKBEURZEN: KRISKRAS DOOR EUROPA

Veel beurzen en events zijn weer op volle sterkte en organiseren een ambitieus aanbod. Uitgebreider en veelzijdig, met meer focus maar tegelijkertijd diep ingaand op diverse actuele thema’s. Benieuwd wat er dit inkoopseizoen allemaal te gebeuren staat? Kijk mee met ons overzicht van de beurzen in binnen- en buitenland.

In Textilia’s beursoverzicht vind je alles over de aankomende mode(vak)beurzen.Wat, waar, wanneer, waarom én meer: Textilia geeft antwoord op al je vragen.


Januari


PREVIEW KIDS

Datum: 8 januari 2024.

Na de mannen en- de vrouwenmodebeurs komt beursorganisator en handelsplatform Cast nu ook met een kidseditie. Verwacht verschillende merken die jongens en- meisjeskleding evenals genderneutrale kleding maken voor kinderen van 0 tot 14 jaar.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


Pitti Uomo

Datum: 9 – 12 januari 2024.

Pitti Uomo, beter bekend als ‘het mekka van de herenkleding’, vindt plaats in het zestiende-eeuwse fort Fortezza de Basso in Florence. Hier komen de stijlvolste mensen ter wereld samen. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was Pitti hoofdzakelijk een podium voor Armani- en Valentino-ontwerpen, in de jaren negentig opende het zich voor de beste ontwerpers van herenkleding van over de hele wereld – en die functie heeft de beurs nog steeds. De welbekende Amerikaanse modeontwerper Todd Snyder – die wordt gevierd vanwege zijn trendbepalende catwalkshows en inno- vatieve merksamenwerkingen zoals met Harley Davidson – zal Pitti Uomo openen met een spectaculaire modeshow. Verder staat er qua mannenmode veel op het programma en kun je in secties van klassiek tot innovatief en technologisch tot minimalistisch inspiratie opdoen en orders schrijven. Mocht je niet kunnen gaan of willen nagenieten? Check vooral Pitti Connect, het digitale platform van de bekende mannenbeurs.

Locatie: Fortezza da Basso, Florence

Website: PITTIMMAGINE.COM

Credit: Pitto Uomo


PREVIEW WOMEN & MEN

Datum: 15 & 22 januari 2024

De previewdagen worden wederom apart van elkaar georganiseerd: op 15 januari vindt Preview Women plaats, op 22 januari Preview Men. Op beide ‘voorkijkdagen’ kun je in een ongedwongen sfeer de nieuwste vrouwen -en mannencollecties van een mooi aanbod van merken bekijken. Dit alles op een overzichtelijke beursvloer met een eenduidig concept en presentatie voor elk merk. Onder de vrouwenlabels zijn onder andere Catwalk Junkie, Sisters Point, Label Kiki, Nümph en Things I Like Things I Love aanwezig. Tot de mannen-mode-exposanten behoren onder andere Kings of Indigo, The GoodPeople, DEUS en Fiftyfour. Vergeet je van tevoren niet aan te melden via de site van Cast.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: CAST.NL

Credit: Preview Women & Men


SEEK

Datum: 16 & 17 januari 2024

SEEK is een zorgvuldig samengestelde merkenmix van moderne klassiekers, straat- en sportkleding, denim,sneakers en schoenen, accessoires, lifestyle, nichemerken en heritage brands. Verwacht in hal 9 innovatieve standpresentaties, merkactivaties en inspirerende retailpop-ups. Seek laat de verhalen achter de labels en de producten zien. Debutanten zijn onder meer A Good Company, Beflamboyant, Danner, Elkline GmbH, Feiyue en Heimat.

Locatie: Berlijn

Website: SEEK.FASHION

 


FASHIONTECH

Datum: 16 & 17 januari 2024,

Meesterbreinen uit de mode en technologie komen samen bij Fashiontech om ervaringen, kennis en ideeën uit te wisselen. Actuele vraagstukken op het gebied van digitalisering (bijvoorbeeld: zal virtuele mode in de toekomst een kernonderdeel worden van het bedrijfsmodel?) en marketing komen aan bod tijdens workshops en masterclasses. Fashiontech is te vinden in hetzelfde beurscomplex als SEEK.

Locatie: Berlijn

Website: PREMIUM.FASHION

Credit: Fashiontech


TRANOÏ

Datum: 18 – 20 januari 2024

Tranoï, de modevakbeurs van Frankrijk, staat te popelen om – primeur – de deuren te open in het iconische cultuurcentrum La Gaîté Lyrique in het modehart van Parijs. Toonaangevende internationale retailers als Ssense, Sugar, Selfridges en Le Bon Marché komen naar dit event om jonge en creatieve smaakmakers te ontdekken. Tranoï selecteert elk seizoen circa zeventig internationale ontwerpers van over de hele wereld. En er is nog veel meer: dit jaar worden veelbelovende Koreaanse labels in de spotlight gezet, onder andere Blr Bluer en Acceptance Letter Studio.

Locatie: Parijs

Website: TRANOI.COM

Credit: Tranoï


WHO’S NEXT

Datum: 20 – 22 januari 2024

Met meer dan vijftig uiteenlopende merken vanuit alle windstreken deelt Who’s Next zijn unieke modevakbeurs ervaring. Ontdek de indrukwekkende collecties en verhalen achter creaties. Zo ben je altijd zeker van een uniek item met een goed verhaal. Wie deze dagen afreist naar Parijs, treft niet alleen deze veelzijdige beurs, maar ook het duurzame Impact, sieradenevent Bijorhca, lingeriebeurs Salon International de La Lingerie en het informatieve Traffic, waar je kennis kunt uitwisselen – onder meer op het gebied van crowdfunding –
en natuurlijk netwerken. Dus: sla vier vliegen in één klap!

Locatie: Parijs

Website: WHOSNEXT.COM

Credit: Who’s Next


Modefabriek

Datum: 21 & 22 januari 2024

Modefabriek is het platform dat de modebranche verbindt en business stimuleert. Vanaf 2024 vind je hier alleen nog modemerken en -collecties gericht op vrouwen. Door deze focus ontstaat er een completere én internationalere presentatie van vrouwenmode in uiteenlopende stijlen en segmenten. Verwacht de sterkste Nederlandse en Noord-Europese merken, de nieuwste collecties van wereldmerken, en daarnaast de meer mediterrane, super- vrouwelijke labels. “Wat we doen, doen we graag heel erg goed, en de mode-industrie drijft op het bedienen van de moderne vrouw… It’s a women’s world”, aldus Caroline Krouwels van Modefabriek. In de gloednieuwe area Spotlight vind je verfrissende merken en ontdek je niet alleen on-trend items maar ook merken met een unieke boodschap. Van skincare tot size-inclusive merken en van activewear tot must-have lifestyle producten. Ook nieuw is de Responsible Route, die je langs labels gidst die actief hun verantwoordelijkheid nemen en zich inzetten om hun negatieve impact te verlagen. Zo laat Modefabriek zien hoe mode en verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan. Lees het artikel 5 redenen waarom de Modefabriek een bezoek waard is voor handige informatie over de Modefabriek.

Locatie: Amsterdam

Website: Modefabriek.nl

Credit: Modefabriek


FASHN ROOMS

Datum: 26 – 29 januari 2024

Een klassieker herontdekt: als onderdeel van het Showroom Concept kunnen fashion agencies, premium-merken hun collecties één dag voor aanvang van de beurs op 26 februari in hun eigen ruimte presenteren. Geheel nieuw en zeker de moeite waard: Start-up Areas, ofwel speciale platforms voor innovatieve labels, getalenteerde ontwerpers en mode-ondernemers. In deze ‘gebieden’ zijn bedrijven opgenomen die niet langer dan vijf jaar op de markt zijn.

Locatie: DÜSSELDORF

Website: FASHN-ROOMS.COM

Credit: Fashn Rooms


Neonyt

Datum: 27 – 29 januari 2024

Het event Neonyt is helemaal gericht op duurzaamheid en vindt bijna gelijktijdig plaats met modebeurs Fashn Rooms in het Areal Böhler-complex. Voor wie beide evenementen wil bezoeken, zijn er paralleltickets beschikbaar. Daarnaast kun je onder de noemer Fashionsustain aanwezig zijn bij informatieve sessies en power-up panels, waarin experts uit de branche met elkaar in gesprek gaan over het verduurzamen van je winkelbeleid. Op het moment van schrijven zijn er nog geen deelnemende groene merken bekend, omdat deze zo up-to-date mogelijk gecureerd worden. Stay tuned.

Locatie: Düsseldorf

Website: neonyt.messefrankfurt.com

Credit: Neonyt


CIFF X REVOLVER

Datum: 31 januari – 2 februari 2024

Ciff x Revolver is opgericht om tegemoet te komen aan de wens om merken en kopers onder één dak te verzamelen, waardoor er een verenigd en sterk orderplatform ontstaat. Als je Kopenhagen nog niet op je radar had staan, brengt deze beurs daar verandering in. Tijdens deze editie speelt de stad een nog grotere rol en brengt de moderoute je naar verschillende inspirerende plekken. Verwacht daarnaast een tal van activiteiten en events, zoals het gesprek ‘Put your money where your mouth is. Hierin komen actuele onderwerpen aan de orde, bijvoorbeeld hoe technologie de industrie kan ondersteunen bij het voldoen aan nieuwe strenge wetgeving op het gebied van privacy. PS In deze periode vindt ook Copenhagen Fashion Week plaats. Kortom: inspiratie te over!

Locatie: KOPENHAGEN

Website: CIFF.DK

Credit: Ciff x Revolver


Februari


SCOOP

Datum: 11 – 13 februari 2024

Erkend en gewaardeerd door ontwerpers, mode-inkopers en experts uit de branche geldt Scoop als dé toonaangevende mode- en lifestylebeurs in Groot-Brittannië. Scoop biedt bezoekers een unieke koopomgeving waarin je de uitzonderlijkste merken kunt spotten. De beurs heeft altijd een bijzonder thema voor je in petto: vorig jaar liet Scoop zich inspireren door de wereld van de tarot. Op het moment van schrijven is er nog geen thema bekend, dus je kunt je laten verrassen. Met meer dan 250 mooie vrouwenmerken, variërend van gevestigd tot upcoming, present kijk je hoe dan ook je modeogen uit.

Locatie: Londen

Website: SCOOP-INTERNATIONAL.COM

Credit: Scoop


PURE LONDON X JATC

Datum: 11 – 13 februari 2024

Pure London brengt modemensen samen om de beste must-havecollecties te showen, de nieuwste trends te ontdekken, exclusief zakelijke inzichten te krijgen en internationale connecties aan te gaan. En de modeshows zijn legendarisch.

Locatie: Londen

Website: purelondon.com

Credit: Pure London x JATC


WHITE MILANO & WHITE SUSTAINABLE MILANO

Datum: 22 februari – 25 februari 2024

White Milano mixt vaste waarden met experimentele ontwerpers, start-ups en nichelabels. Met andere woorden: er is voor ieder wat wils. Gelijktijdig wordt White Sustainable Milano eveneens in Tortona Fashion District gehouden: hier krijgt duurzame mode op een interactieve manier (hoe groen is jouw merk of winkel?) een centrale plek. Milan Fashion Week vindt tegelijkertijd plaats, dus je wilt #nooitmeernaarhuis.

Locatie: Milaan

Website: WHITESHOW.COM

Credit: PARCOAT (White Milano & White Sustainable Milano)

 

 

Mis je een evenement of update? Mail ons op redactie@textilia.nl.