TOP

Schoenentrends van de Copenhagen Fashion Week: stretchlaarzen en de comeback van de beenwarmer

Veel nieuwe ontwikkelingen voor winter 2023-2024 tijdens de Copenhagen Fashion Week, van 31 januari tot en met 3 februari 2023 in de Deense hoofdstad. Wat gebeurde er op schoenengebied? Vier trends om in de gaten te houden.

Foto’s: Copenhagen Fashion Week/James Cochrane

Winters wit

Waar de Copenhagen Fashion Week voor zomer 2023 zwart kleurde, is het palet voor winter 2023-2024 weer verrassend licht. Sneeuwwit, gebroken wit en crème overheersen. Bij zachte tinten horen zachte stoffen; binnen dit kleurbeeld zien we fleece, breisels en zelfs – ook heel zomers – macramé.

Beenwarmers & kniekousen

Het kwam niet alleen door de lichte kleurkaart dat het wel zomer in Kopenhagen leek. Vanonder korte jurken, rokken en shorts (en soms alleen een boxer of body) kwamen veel blote benen voorbij. Die bleven warm door kniekousen en beenwarmers – net als de ballerina staat dit 00s mode-item weer in de schijnwerpers door de balletcore-trend – in zowel klassieke als meer urban looks.

Rode schoentjes

Knalrood springt eruit in Kopenhagen, en dan vaak als accentkleur op schoenen of accessoires. Waarmee direct de veelzijdigheid van het rode schoentje wordt aangetoond, een stijl die de meesten van ons toch vooral kennen van de Efteling of The Wizard of Oz. We zien ze komende winter vooral in combinatie met wit, beige- en bruintinten en voor wie durft: volledig brandweerrode outfits.

Boots 2.0.

De opmars van de hoge laars, die afgelopen najaar werd ingezet, zet voor winter 2023-2024 door in nieuwe vormen. Opvallend is het grote aantal nauwsluitende stretchlaarzen, bijna als een tweede huid. Denim is een belangrijk materiaal en naast het geijkte zwart en bruin is zilver binnen deze groep dé kleur.