TOP

Onderzoek: man hekelt drukke zaterdagen en opdringerig personeel

Ruim 47 procent van de mannen vindt winkelen echt niet leuk. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Cape Comfort, een webwinkel voor maatoverhemden. De Nederlandse man ergert zich het meest aan drukke zaterdagen en opdringerig personeel.

Daarnaast weet 51procent ook nog eens niet te vinden wat hij zoekt. Opmerkelijk is dat 38 procent van de mannen het te warm vindt in winkels. Toch is er voor de traditionele winkelstraten geen man overboord. Nog altijd 51 procent koopt het meest (noodzakelijke) in een echte winkel zoals schoenen, ondergoed en sokken. En bijna de helft van de respondenten zegt in een ‘echte’ winkel vaker verleid te worden tot meer aankopen.

“De webwinkel en de ‘echte’ winkel zijn een slimme combinatie”, zegt Evert Beumer van Cape Comfort. Als webwinkel voorzien we in een duidelijke behoefte. Bij ons kan de klant in alle rust en op een door hem gekozen moment winkelen. Dat doen ze over de hele week verdeeld, zowel overdag als ‘s avonds. Een duidelijke piek is te zien op zondag.”

Uit het onderzoek van Cape Comfort blijkt verder dat 72 procent van de mannen zijn eigen kleding koopt. Slechts 15 procent geeft aan dat ook de partner zijn kleding koopt. Een op de 10 mannen koopt zijn kleding met partner.