TOP

eBay komt met modesite

De bekende veilingssite eBay richt zich meer op mode. Zo is er een site gelanceerd waar modemerken als Hugo Boss en Lord & Taylor worden aangeboden.

Bij veel bezoekers heeft eBay nog het imago van een online vlooienmarkt, maar van dit beeld wil de site af. Zo is de helft van de verkopen nu via een veiling per opbod, de rest wordt voor een vaste prijs verkocht. Ook gaat de site zich meer richten op andere segmenten zoals fashion en hoopt zo ook andere bezoekers dan koopjesjagers naar de site te trekken.

Via de site fashion.ebay.com worden verschillende modemerken aangeboden zoals Gap, Diesel en Abercrombie & Fitch. Ook ligt de nadruk op de homepage meer op mode. Dit is een logische stap voor de site, want via dit segment wordt veel winst geboekt. Handelaren hadden via eBay 7,1 miljard dollar omzet in het modesegment meldt Emerce.

In Nederland werd vorig jaar Hippas.nl gelanceerd, dit moet de modesite van Marktplaats.nl worden. De beheerders claimden volgens Emerce maandelijks 100.000 unieke bezoekers te hebben.