TOP

Addy van den Krommenacker naar World Fashion Week

Couturier Addy van den Krommenacker is uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen op de eerste Olympische International World Fashionweek die gehouden wordt in najaar 2012 in New York.

De jury selecteerde Addy van den Krommenacker om ‘de vrouwelijke belijning en zijn voorliefde voor red carpet’. “Ook noemen ze mijn gebruik van social media”, zegt de couturier in een telefonisch interview. “Ik probeer mijn volgers en vrienden op Twitter en Facebook zoveel mogelijk te betrekken bij wat ik maak en ik laat mijn jurken op die manier aan de hele wereld zien.”

Naast Van den Krommenacker zijn onder andere Elie Saab (Libanon), Stella MCartney (Great Britain), Missoni (Italie), Paul Costello (Ierland) en Nicole Miller (USA) gekozen. De designers worden op 11 november geïntroduceerd aan de internationale pers op het Welcoming Gala in New York.

Eind 2012 tonen de ontwerpers hun collectie tijdens een twee weken durende eerste World Fashion Week (WFW) in New York. De ‘Olympische Spelen van de Mode’ wordt daarna een jaarlijks terugkerend event, dat ieder jaar in een van de deelnemende landen plaatsvindt.

De WFW is een initiatief van USA World Fashion Organization, de International Trade Organisation, de Global Entrepreneurship Week en Fashion-organisaties over de hele wereld.