TOP

Hoe gaat het met LikeThis?

De eerste collectie van het nieuwe Nederlandse merk LikeThis ligt nog geen drie maanden in de winkel en de doorverkoop gaat volgens de oprichters 'als een speer'. Tijd voor een gesprekje met designer Urs Hasham.

Het gaat dus erg goed met LikeThis… “We worden er zelf heel blij van en de mensen om ons heen gelukkig ook. De hulp die we krijgen vanuit verschillende hoeken is echt verbazingwekkend. Gewoon omdat mensen net zo als wij in het merk geloven. De eerste collectie (herfst 2011) ligt sinds augustus in de winkels. Deze collectie gaat echt als een dolle! Peter Landa, eigenaar van BlackSheepRoad, had 50% van zijn voorraad al binnen anderhalve maand verkocht. Volgens hem is dat ‘ongelofelijk’. En als klap op de vuurpijl dragen stijliconen zoals Ntjam Rosie en Erykah Badu deze collectie al. Dat is voor ons echt te mooi om waar te zijn.”

Wat is de kracht van het merk? “De LikeThis collectie zit vol modische, eigenwijze items die iedere serieuze garderobe net dat extra randje geven. Verwacht ingetogen, verfijnde ontwerpen gecombineerd met uitgesproken ingrediënten. Dat is onze kracht.”

Maakt de kredietcrisis het moeilijker om er tussen te komen als nieuw merk? “We hebben niet echt een referentiekader, aangezien onze eerste collectie pas net in de winkels ligt. Onze doorverkoop is gewoon goed, dus we merken eerlijk gezegd nog niet echt iets van de kredietcrisis. Van de winkeliers horen we wel dat de verkopen in het algemeen niet goed gaan, maar dat biedt ons natuurlijk alleen maar weer perspectieven. Als de doorverkoop nu al goed gaat, gaat het na de crisis alleen maar beter, toch? Wij zijn in ieder geval lekker positief ingesteld.”

Op wat voor soort winkels richt LikeThis zich? “De collectie ligt nu alleen nog maar in Nederland, maar we zijn druk bezig met het vinden van de juiste winkels in het buitenland. We richten ons op conceptstores/winkels die ook wat Scandinavische merken voeren, want naast dat soort merken doen we het heel goed!”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland? “Er zijn nu 15 verkooppunten in Nederland. Je kunt ons vinden bij BlackSheepRoad in Amsterdam, Soepboer & Stooker in Amsterdam, You Are Here in Eindhoven, Puha in Utrecht, Neuf in Haarlem en Guten Appetit in Tilburg.”

Wat is op dit moment hét item uit de collectie? “Dat is makkelijk. Dat is namelijk de meest uitgesproken broek, inmiddels gedoopt tot de ‘Badu broek’. Deze had Miss Badu namelijk aan tijdens haar concert in Amsterdam en daarna ook weer tijdens een optreden in Berlijn waar MADE een documentaire over heeft gemaakt. Voor deze broek worden we overspoeld met mailtjes van mensen die hem willen hebben, maar helaas hebben wij hem zelf niet meer op voorraad. Misschien nog ergens in een van de winkels…”

Wat staat er het komende half jaar op de planning? “De voorjaarscollectie voor 2012 is nu in productie. Deze komt in januari in de winkels. En de herfstcollectie 2012 is nu in ontwikkelingsfase. Super spannend allemaal. Verder zijn we druk bezig met het bekijken van de beurzen; waar gaan we staan? Verder zijn we bezig met het benaderen van de buitenlandse markt en het aanschrijven van winkels in Nederland. Een heleboel te doen dus. Maar wel heel erg leuk.”

 

Benieuwd naar de voorjaarsscollectie van LikeThis (in januari in de winkels)? Verwacht veel kleur, met geel en rood als smaakmakers. De typische LikeThis-handtekening komt terug in details als de dubbele waistband, a-symmetrisch lijnen en een all-over print met witte zwanen.

 

 

Foto’s Niels Krüger