TOP

ACM keurt overname van FNG door moederbedrijf Miss Etam goed

Miss Etam-eigenaar R&S Retail mag het Belgische modebedrijf FNG overnemen. De Nederlandse consumententwaakhond ACM heeft zijn zegen gegeven aan de overname.

Op 22 april deed de R&S Retail Group van Rens van de Schoor een melding van en ‘voorgenomen concentratie’ bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een maand eerder werd bekend dat de R&S Retail Group, dat in 2015 Miss Etam kocht, een overnamebod wilde doen op het Belgische bedrijf FNG, dat onder meer eigenaar is van Claudia Sträter, Superstar en Steps. 

De ACM heeft op 2 mei geoordeeld dat er na de overname voldoende concurrentie overblijft. Behalve dat de aandeelhouders van FNG nog akkoord moeten gaan, staat weinig een overname nog in de weg. En aangezien de overname een gezamenlijke strategie van FNG en R&S is, zal de overname een formaliteit zijn.

In januari 2016 kondigden de twee bedrijven al aan nog meer te willen samenwerken. Een overname van FNG Group door R&S Retail werd toen al als mogelijkheid geopperd. Tegen de Belgische krant De Tijd zei Dieter Penninckx, de ceo van FNG: “Of die resulteert in een fusie, een overname of een omgekeerde overname moet blijken over enkele maanden.” Het gekozen scenario is dus een overname van FNG Group door R&S Retail Group. 

Lees hier hoe de overname van FNG in zijn werk gaat

Eind april werd ook bekend dat R&S Retail een optie heeft genomen op schoenenketen Brantano.