TOP

Zo ziet de eerste winkel van Rails in ons land eruit

Het in Los Angeles gevestigde internationale lifestylemerk Rails heeft zijn eerste winkel geopend in ons land. De zaak is gevestigd in Amsterdam, dit is de vierde internationale locatie van het merk.

Foto’s:

De nieuwe winkel van Rails zit het hart van Amsterdam op de Runstraat in de bekende winkelregio de Negen Straatjes, zo staat in een persbericht. De zaak is 112 vierkante meter groot en heeft een minimalistisch kleurenpalet, houten details en vintage textiel is door de hele ruimte te vinden. Naast shoppen, kunnen klanten er ook koffie drinken op de patio.

Gericht

Jeff Abrams, oprichter en creatief directeur van Rails, heeft gericht gekozen voor de hoofdstad, zo vertelde hij in een interview in 2018. “We hebben Amsterdam altijd gezien als een belangrijk onderdeel van onze internationale expansie”, zegt hij. “De stad is een van de belangrijkste modehoofdsteden van Europa, en we hebben al een trouwe klantenkring opgebouwd via ons handelsnetwerk in de regio.  Onze winkel bevindt zich in een van de beste straten van de stad, en zal voor ons een geweldige kans zijn om onze merkervaring direct met de lokale klant te delen.”

Hoedjes en sweaters

Abrams begon ruim tien jaar geleden met het merk, in het begin was het een uniseks label met hoedjes en sweaters, maar gaandeweg bouwde hij het uit tot een complete mannen- en vrouwencollectie. Aanvankelijk werd het merk allen verkocht via wholesale, maar inmiddels opent Rails dus winkels op strategische locaties.