TOP

Binnenkijken in de bijzondere conceptstore van Filippa K in de P.C. Hooftstraat

Filippa K strijkt neer in de P.C. Hooftstraat. Het Zweedse luxemerk opent een bijzondere conceptuele winkel, die volledig in ijsblauw is uitgevoerd.

Beeld: Filippa K

De nieuwe brandstore in Amsterdam, aan de P.C. Hooftstraat 125, is ontworpen in samenwerking met architectenbureau Profan. Creatief directeur Liisa Kessler liet zich inspireren door de traditie van het ijsbaden in Noord-Zweden. De verchroomde kledingrails en spiegelende rekken en tafels verbeelden de reflectie van water. Een van de eyecatchers is een serie wandtapijten van de Zweedse kunstenaar Micael de Leeuw, gemaakt van restjes garen uit eerdere collecties. Net als de andere kunstobjecten in de winkel is dit werk in opdracht voor Filippa K gemaakt.

Duurzaam ontworpen

De winkel heeft een oppervlakte van 170 vierkante meter en telt twee verdiepingen. Op de begane grond wordt de vrouwencollectie gepresenteerd en op de eerste etage de mannenkleding. Duurzaamheid was een belangrijk speerpunt bij het ontwerp. De winkel draait op elektriciteit in plaats van gas, is LED-verlicht en beschikt over een warmteterugwinningseenheid.

Filippa K heeft nog een winkel in Amsterdam, aan de Utrechtsestraat. De vrouwenmodewinkel in de Wolvenstraat is inmiddels gesloten.