TOP

Filippa K opent in de Negen Straatjes

Filippa K opende donderdag een nieuwe winkel in Amsterdam. De winkel van het Zweedse modemerk is dit keer alleen voor dames.

“De winkel is simpelweg te klein voor onze totale collectie”, zegt salesverantwoordelijk Wietse Mol bij de winkelopening van Filippa K. Het nieuwste verkooppunt aan de Wolvenstraat in de hippe Negen Straatjes van Amsterdam heeft alleen ruimte voor de damescollecties. Inrichters Albert France-Lanord Architects hebben rekening gehouden met de vrouwelijke clientèle: extra ruime paskamers met levensgrote spiegels, hoogpolig vloerbedekking en houten elementen.

De winkel is ingericht naar het nieuwste concept; veel hout, losse elementen en een aparte hoek voor de accessoires. Mol: “Het moest allemaal wat gezelliger, onze oude winkels waren soms wat te clean.” Het logo heeft juist een meer mannelijke metamorfose gekregen: “Veel consumenten denken dat wij alleen vrouwenmode doen. Met het nieuwe logo hopen we op een andere uitstraling”, aldus Mol. 

Filippa K is iets meer dan tien jaar actief in ons land. Binnen nu en een jaar wil het merk internationaal zo’n twaalf winkels openen, hoeveel daarvan in Nederland zullen zijn, weet Mol niet. “We hebben op dit moment 100 verkooppunten in Nederland. Voor ons is het op dit moment belangrijker om meer te doen met deze relaties dan om het aantal verkooppunten te verhogen.”