TOP

Wedstrijd voor ‘groene mode’ tijdens Amsterdam Fashion Week (AIFW)

De Amsterdam International Fashion Week (AIFW) organiseert samen met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV) The Green Fashion Competition: een ontwerpwedstrijd in het kader van het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit.

Het jaar 2010 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. De VN wil de aandacht vestigen op het behoud van biodiversiteit en op de gevolgen van het verdwijnen van dier- en plantensoorten en het verstoren van ecosystemen. In de mode kun je denken aan de enorme hoeveelheden water die worden verspild in productietechnieken, de chemicaliën die worden gebruikt in kleurstoffen en de vervuiling van grootschalige landbouw, zoals katoenvelden.

The Green Fashion Competition speelt hierop in en heeft tot doel dat er wordt nagedacht over verantwoorde productie in de mode. Tot 13 september kan iedereen met een visie op ‘de toekomst van de mode’ zich inschrijven voor The Green Fashion Competition. Deze zomer worden uit alle inschrijvingen op basis van hun visie en portfolio 40 deelnemers geselecteerd voor de tweede ronde. Zij moeten twee ontwerpen en een businessplan inleveren, waarbij ze uitleggen hoe hun manier van ondernemen bijdraagt tot het behoud van de biodiversiteit. De acht personen/teams die doorgaan naar de finale worden in november bekend en kunnen rekenen op €500 om te investeren in hun finaleoutfits die worden geshowd tijdens de AIFW in januari 2011. Op basis hiervan worden de winnaars bepaald. De hoofdprijs is een geldbedrag van €25.000, de tweede prijs is € 15.000.