TOP

Kate Moss en Naomi Campbell tentoongesteld in Amsterdam

Wil je Carla Bruni, Naomi Campbell, Helena Christensen en Claudia Schiffer een keer van dichtbij bekijken? Dat kan tijdens de fototentoonstelling van Rohn Meijer 'Fashionistas' in Amsterdam.

Het is de eerste keer dat de foto’s van de Nederlands-Amerikaanse modefotograaf Rohn Meijer op een expositie te zien zijn. Voor de expositie is een selectie van ruim 30 werken gemaakt uit vier verschillende fotoseries. Tot de serie ‘Dreamgirls’ uit 2005 behoren karakteristieke portretten van supermodellen als Linda Evangelista, Marpessa, Kate Moss en Christy Turlington. ‘Naked Chair’ laat intrigerende beelden zien van een naakt model met stoel. Rohn Meijer liet zich daarbij inspireren door schilderijen van Caravaggio. De kleurrijke foto’s uit de serie ‘Metamorphosis’ (2009) tonen portretten door middel van bewerkte dia’s en negatieven.

Neil Barrett
Speciaal voor de tentoonstelling laat Rohn Meijer tien nieuwe foto’s zien uit de serie ‘Angels’ (2010/2011). Deze backstage portretten van met name jonge, mannelijke modellen zijn gemaakt bij de recente show van de internationaal vermaarde modeontwerper Neil Barrett. De foto’s zullen opgenomen worden in een boek en zijn te zien op de website van de Engelse ontwerper, die eerder voor Gucci en Prada heeft gewerkt. Modefotografie
Rohn Meijer is een veelgevraagd modefotograaf. Een samenwerking met fotograaf Jan Francis introduceert hem in het begin van de jaren 80 in de wereld van mode en fotografie. Al snel ontstaat zijn passie voor backstage pictures. Tot zijn eerste opdrachtgevers behoren Franco Moschino en Gianni Versace. In 2009 heeft hij voor Dsquared de zomercampagne gefotografeerd. Rohn Meijer maakt zowel modeseries als reisreportages.

De tentoonstelling is van 26 juni tot en met 28 augustus te zien in de fotogalerie van Eduard Planting te Amsterdam.