TOP

Via Vai opent winkel in Amsterdam

De eerste winkel van schoenenmerk Via Vai is een feit. Het Nederlandse label opende op 20 maart 2021 de deuren van de nieuwe brandstore, in de 9 Straatjes in Amsterdam.

Via Vai strijkt neer op de Hartenstraat 31B. De winkel is zolang de coronamaatregelen van kracht zijn alleen op afspraak toegankelijk. Tegelijkertijd met de opening wordt ook de vernieuwde huisstijl met bijbehorend logo gepresenteerd. “Precies waar Via Vai voor staat”, laat het merk weten. “Clean en minimalistisch.”

Juiste timing

Het openen van een eigen winkel is volgens oprichter Ruud Pessers een droom die werkelijkheid wordt. De ondernemer liep al jaren met het idee, maar stelde eerder in een blog: “Timing is belangrijk. We geloven dat we er als team nu klaar voor zijn om deze stap te zetten.”

Meer zichtbaarheid

Pessers heeft meerdere redenen om voor Amsterdam te kiezen. Allereerst is het bedrijf naast de Benelux ook in Duitsland en Scandinavië actief. “Amsterdam is the place to be voor internationale consumenten. Daarbij heeft Via Vai behoefte aan meer zichtbaarheid en verkooppunten in Amsterdam. Wat is nou mooier dan dit met een eigen winkel te doen?”

Een kijkje in de Via Vai-brandstore: