TOP

Transit Textiles verruilt showroom Halfweg voor Lijnden

Transit Textiles, eigenaar van onder meer het merk A fish named Fred, heeft na 10 jaar Sugar City in Halfweg verlaten en een nieuwe showroom geopend in Lijnden.

Met de nieuwe showroom zit Transit Textiles tussen veel andere modebedrijven, zoals Tramontana, Just Brands en Collections van Otto Klein. De stap heeft het agentuur van A fish named Fred en Mac Jeans gemaakt omdat er meer ruimte is, vertelt eigenaar Rob Schalker. “Ons bedrijf en activiteiten groeien, daarvoor hadden we meer ruimte nodig. Zo hebben we hier nu een service magazijn waar vandaan nalevering en fulfilment van de webshop kunnen plaatsvinden. Maar er is ook meer ruimte voor onze merken en afdelingen. De Silo in halfweg was 700 vierkante meter en nieuwe ruim 1200 vierkante meter. Op deze nieuwe locatie hebben we een vaste plek voor de fotostudio en de concept showroom die als voorbeeld dient voor corners in winkels. Ons doel is om daarmee meer te doen bij retailers.”

Eigen gevelontwerp

Vanwege de coronamaatregelen is er nog geen exacte datum gepland voor de feestelijke officiële opening. Dat gold ook voor de opening van de winkellocatie van Transit Textiles’ mannenmodemerk A fish named Fred vorige week donderdag 18 maart, dat tegelijk plaatsvond met de opening van het vernieuwde winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Kenmerkend voor dit centrum is dat er geen sprake is van uniforme winkelpuien; elke winkel heeft zijn eigen gevelontwerp dat naadloos overvloeit in het winkelinterieur. De winkel van A fish named Fred – honderd vierkante meter groot – heeft een videowall in de pui waarop beelden van onder meer de collectie en het merk worden gedeeld. Dit is de vijfde winkel van het merk.