TOP

Lee en Wrangler openen gezamenlijke winkel

Vandaag opent de eerste Lee- en Wrangler-winkel van Nederland aan de Kalverstraat in Amsterdam. Het is de derde winkel van dit dual-branded concept in Europa. Er zijn ook al winkels in Keulen en Berlijn en meer winkels in Europa volgen.

Hoewel Lee en Wrangler al jarenlang zustermerken zijn en onder hetzelfde bedrijf vallen (Kontoor Brands, daarvoor VF Corporation) is het Lee-  en Wrangler-winkelconcept nieuw. In Berlijn en Keulen openden vorig jaar de eerste twee winkels volgens het dual-branded concept en vandaag volgt Amsterdam. In de komende maanden zullen er meer Lee- en Wrangler-winkels openen in grote steden in heel Europa. Welke steden dit zijn is niet bekend gemaakt. 

In het voorste gedeelte van de winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam worden de collecties van de merken langs de wanden gepresenteerd. De heritage denimmerken hebben hun eigen branding, maar lopen wel naadloos in elkaar over. Achterin is een blauwe denimroom, waar het volledige jeansaanbod van beide merken te vinden is. Hier zijn ook de paskamers te vinden. Een belangrijke rol is weggelegd voor de campagnebeelden in de winkel, zowel uit het verleden als het heden.