TOP

Herstructurering voor Gerry Weber, Premium en Seek krijgen make-over en OFM. lijft Van Westen in

Gerry Weber heeft een insolventieprocedure in eigen beheer aangevraagd voor de Duitse retailtak. Verder: OFM. (Only for Men) neemt Van Westen Menswear in Goes over, Premium en Seek gaan op de schop en King Louie lanceert ruilevents. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag 20 april.

Beeld: OFM.

Herstructurering Gerry Weber

Het Duitse modebedrijf Gerry Weber heeft een insolventieprocedure in eigen beheer aangevraagd voor de Duitse retailtak. Het bedrijf kampt met de nasleep van meerdere corona-gerelateerde winkelsluitingen in Duitsland en verschuivingen in het klantgedrag, onder meer veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne en hoge inflatie. Daardoor is een herstructurering nodig. Zo wordt een nog onbekend aantal winkels in Duitsland gesloten.

De procedure is beperkt tot drie maanden en heeft uitsluitend betrekking op Gerry Weber Retail GmbH. De winkels in het buitenland, de e-commerce en de wholesale vallen hier buiten. De bedrijfsvoering gaat gewoon door en leveringen worden gegarandeerd. In Nederland heeft Gerry Weber 42 winkels. In 2019 voerde Gerry Weber ook al een herstructurering door via een insolventieprocedure. Toen werden in Duitsland bijna 150 winkels gesloten. Ook werden nieuwe investeerders binnengehaald.

OFM neemt Van Westen over

In juni neemt moderetailer OFM. (voorheen Only for Men) de winkel Van Westen Menswear uit Goes over (zie foto’s). De bekende Zeeuwse mannenmoderetailer Van Westen Menswear bestaat al meer dan honderd jaar. OFM ziet grote overlap in DNA, kernwaarden, collectie, doelgroep en persoonlijke klantbenadering. De mannenmoderetailer wil de bestaande koers van de winkel met de overname vasthouden en versterken. Voorlopig nog onder de naam Van Westen Menswear, maar vanaf medio 2024 zal het filiaal officieel opgaan in OFM. Afgelopen maart opende OFM. in Sluis hun eerste filiaal in Zeeland. De stap naar Goes is volgens het bedrijf een logische richting het doel om landelijke dekking te verwezenlijken.

Van Westen Menswear in Goes.

Make-over voor Premium en Seek

Premium en Seek gaan op de schop. Met het nieuwe Trend en Event-platform komt er meer focus op het informeren en inspireren van bezoekers, meldt organisator Premium Group in een aankondiging. Eerder werd al bekend dat de beurzen terugverhuizen naar hun vroegere locatie, Station Berlin, en van drie naar twee dagen gaan. “Klassieke beursformats zijn over”, zo staat te lezen. “Deze zomer draait het om verbinding, echte emoties en nieuwe perspectieven. De nadruk ligt op relevante trends en de kracht van netwerken, maar dan op een meer persoonlijke en intieme manier.”

De organisatie zegt de deelnemende merken strenger te gaan cureren. Verder beloven de beurzen een uitgebreid randprogramma met presentaties, panels en interviews over belangrijke ontwikkelingen en trends op het gebied van duurzaamheid, technologie, mode en (nieuwe) marketingtools. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van de metaversie en het inzetten van tools als ChatGPT en Virtual Dressing. Premium en Seek vinden plaats op 11 en 12 juli in Berlijn.

King Louie lanceert ruilevents

In mei lanceert vrouwenmodemerk King Louie het initiatief Swap to Shop: kledingruilevenementen bij vijftien verkooppunten van het merk. Hier kunnen consumenten hun oude King Louie items ruilen voor een ander preloved item. Swap to Shop vindt de hele maand mei plaats in vijftien deelnemende winkels in Nederland; in België en Duitsland vindt er een pilot plaats. Onder de vijftien deelnemende winkels bevinden zich de King Louie Store in Amsterdam en drie filialen van Tally-Ho, maar ook winkels als Het Duurzame Warenhuis in Nijmegen, Very Cherry in Rotterdam en Transit in Utrecht.

Gucci op radar van Europese Commissie

Gucci blijkt een van de modebedrijven waar de Europese Commissie deze week onaangekondigd voor de deur stond. Dat meldt moederbedrijf Kering in een persbericht. Brussel deed dinsdag meerdere invallen bij modebedrijven in verschillende landen, en vroeg bij een aantal ondernemingen in de sector informatie op. Welke bedrijven naast Gucci nog meer bezocht zijn, is niet bekend. De inspecties zijn onderdeel van een onderzoek naar mogelijke kartelvorming, al betekenen de invallen volgens de Commissie nog niet dat de bedrijven ook schuldig zijn. Kering laat weten volledige medewerking aan het onderzoek te verlenen.