TOP

UGG Australia lanceert performance winter boots

Het Australische merk UGG richt zich voor winter 2012-2013 niet alleen op modieuze winterlaarzen. Voor actieve consumenten heeft het merk samen met Hoka de Ugg Ultra Collection gecreëerd. Een performance winterlaarzencollectie voor vrouwen en mannen.

Een veel gebruikt materiaal voor schokdemping in sportschoenen is EVA (Ethylene Vinyl Acetate). In samenwerking met het technische schoenenbedrijf Hoka heeft UGG de welbekende UGG laars kunnen voorzien van een EVA zool. De nieuwe performance laars heeft daardoor een opvallende dikke zool gekregen. Deze oogt zwaar en robuust en doet denken aan bekende gezondheidsschoenen. Daar moet je als consument dus van houden. Volgens UGG is de zool echter zeer licht en innovatief want ontworpen om vermoeidheid te minimaliseren en spieren juist te helpen activeren.

De eerste modellen
Sportfashion-nieuwssite ‘Sportswear International‘ meldt dat het eerste model voor vrouwen uit de collectie ‘Klarissa’ heet. Dit model is gemaakt van waterdicht suède en voorzien van een all-weather-membraan met parel details. Voor mannen zag onder andere het nieuwe model ‘Barklay’ het daglicht. Deze laars heeft veel weg van de Butte -een van Ugg’s eerste bestsellers. De adviesprijs voor de nieuwe UGG performance boots zal liggen tussen de €120,- en  €150,-.