TOP

Hoe gaat het met McGregor Junior?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag' hoe gaat het?'. Ditmaal spreken we met McGregor Junior.

Land van herkomst: New York, USA
Verkoopinformatie: McGregor Fashion Group, Zeist, 0343-530101
Start van het merk: 1921
Doelgroep:  baby’s, jongens en meisjes
Maten en winkelverkoopprijzen

Mini 62-86, bandbreedte winkelverkoopprijzen €19 (T-shirts) – €139 (jassen)

Girls & Boys 92-176, bandbreedte winkelverkoopprijzen €24 (T-shirts) – €189 (jassen)

Hoe is het deze orderperiode met McGregor Junior gegaan?
“Op de Nederlandse markt hebben we een kleine plus geschreven en internationaal is McGregor Junior verder gegroeid.”

Hoe hebben inkopers gereageerd op de collectie? 
“Grote accounts waaronder De Bijenkorf zijn erg enthousiast over de collectie. McGregor brengt ‘cool classics’, preppy collecties, geïnspireerd op het Amerikaanse Ivy League universiteitsleven plus onze Anglo-American roots.”

Wat is de kracht van McGregor Junior?
“Consistentie en tegelijkertijd herkenbare vernieuwing, met name in onze nieuwe Twenty One by McGregor collectie. Het gehele beeld is stoerder geworden.”

Veel winkeliers hebben het moeilijk. Hoe proberen jullie mee te denken met de winkelier?
“Door flashcollecties te brengen zoals Williams Formula One Team by McGregor en de Automobile Club de Monaco-collecties voor kids. Tevens door de stoere Twenty One by McGregor collectie.”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten? 
“In Nederland rond de 150, in het buitenland 325.”

Wat staat er het komende half jaar op de planning? 
“Het versturen van ons McGregor-magazine naar 160.000 huishoudens.”

Zomercollectie 2013

McGregor Junior Boy
De kleuren zijn klassiek Americana – rood, wit en blauw – met accenten van fris kobaltblauw, zongebleekt oranje en paarsblauw, die helder afsteken bij wit of denim. Voor de jongens is er een felgekleurd baseballjack van sweat en nylon. Deze Amerikaanse klassieker wordt gecombineerd met een chino-bermuda in denim of madrasruit. Polo’s zijn voorzien van contrasterende mouwen in chambray of marinestrepen en het geborduurde McGregor-logo. Chambray-overhemden, gestreepte shirts, nylon blazers maken het beeld compleet. Vlaggen prijken op de binnenkant van capuchons, T-shirts en zwemkleding.

McGregor Junior Girl
Maritieme invloeden zijn onmiskenbaar in het programma voor meisjes. Glitter, ruches of kant spelen een belangrijke rl, evenals de subtiele bloemmotieven op gekleurde denim. een gebreid vestjes op een met kant afgezet jersey jurkje en een vestje bezaaid met lovertjes op een denimshorts staan schattig. Maar het McGregor-meisje is niet alleen lief en zoet. Ze draagt ook een nylon blazer, een geruite trenchcoat of een lederen jackje.