TOP

Spijkers en Spijkers lanceren nieuwe lijn op Amsterdam Fashion Week

Tijdens de openingsshow op de ABN AMRO Openingssoirée van de Amsterdam International Fashion Week eind juli, lanceert het ontwerpersduo Truus en Riet Spijkers een nieuwe modelijn: SIS.

Spijkers en Spijkers timmeren al tien jaar aan de weg en hebben sinds de oprichting van het label een herkenbare stijl: één die gekenmerkt wordt door grafische detaillering, onderscheidend kleurgebruik en Art-deco invloeden uit de jaren twintig.

Om hun ideeën verder uit te dragen en toegankelijk te maken voor een breder publiek in zowel Nederland als het buitenland, komt het Arnhemse ontwerpersduo nu met de lager geprijsde SIS-lijn, De nieuwe collectie bevat dezelfde elementen als het hoofdlabel.

Debuutcollectie
Voor de debuutcollectie liet het duo zich inspireren door het volksliedje ´Daar was laatst een meisje loos.´ De zomercollectie 2011 toont volgens het persbericht ‘maritieme referenties in bon ton stijl’. De stoffen zijn zomers en licht: katoen voile, zijde georgette, zijde/katoenen blends en katoenen ottoman. Het kleurenpalet is vol en levendig door blauwe schaduwtinten gecombineerd met helder wit en een vleugje zwart.