TOP

Portare opent eind september McGregor-winkel in Breda


Het Nederlandse agentuur Portare B.V. opent eind september een McGregor-winkel in Breda. Het is de bedoeling dat McGregor met deze agent de komende tijd meer franchisefilialen gaat openen.

Het eerste franchisefiliaal van McGregor die Portare Retail B.V. opent, is gevestigd in het voormalige pand van de Superdry in de Wilhelminastraat in Breda, zo meldt het bedrijf op zijn website. Portare is ook franchisenemer van de retailformules van Woolrich en Superdry. Inmiddels heeft het bedrijf drie Woolrich-winkels en 10 vestigingen van Superdry. Deze winkelopening maakt deel uit van een reeks openingen. Om met meer zichtbaarheid en overtuiging terug naar de markt te gaan, opent McGregor filialen op belangrijke locaties, zo liet commercieel directeur van McGregor, Coen Gehring onlangs weten.

LEES OOK: ‘We gaan met McGregor niet op de traditionele wholsesale-manier werken

Flagshipstore

McGregor opent vanaf september zes eigen winkels in Nederland en België. Alle openingen staan gepland tussen half september en half oktober dit jaar. De flagshipstore komt op de hoek Van Baerlestraat-Willemsparkweg in Amsterdam. In Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn de winkels in eigen beheer. In Breda, Antwerpen en Knokke werkt het label samen met franchisers.

Groepsfaillissement

Het merk McGregor verdween uit de markt nadat het in 2016 en 2017 twee keer onderdeel was van een groepsfaillissement; eerst van McGregor Fashion Group en daarna van Doniger Fashion BV. De merkenrechten werden aangekocht toen bleek dat er geen sprake zou zijn van een doorstart, maar dat zou worden overgegaan tot het liquideren van alle onderdelen van Doniger Fashion BV. De investeerders achter McGregor zijn Fred Gehring en Ludo Onnink, samen met DM Equity Partners, het investeringsfonds van keukenondernemer Ben Mandemakers en voormalig bankier Rob ten Heggeler.