• No products in the cart.
TOP

MS Mode en America Today maken online stappen, Bijenkorf komt met duurzaamheidslabel en Shoebaloo hoeft boete niet te betalen


De komende jaren wil Coolinvestments met America Today en MS Mode de online kanalen gaan versterken en meer verkopen op online platforms. Verder: warenhuis De Bijenkorf introduceert een nieuw duurzaamheidslabel, Shoebaloo hoeft een boete van de Autoriteit Consument en Markt niet te betalen en Primark gaat vijf maal zoveel katoenboeren opleiden. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 28 augustus.

MS Mode en America Today maken online stappen

Coolinvestments, het bedrijf achter onder meer America Today, MS Mode, Sapph, V&D en Coolcat, heeft op dinsdag 27 augustus de jaarcijfers over 2018 bekendgemaakt. America Today en MS Mode hebben de omzetten op peil weten te houden, maar zien wel een toename van het omzetaandeel van het online kanaal. Bij America Today is dat 20 procent van het totaal, bij MS Mode 12,4 procent. De komende jaren wil Coolinvestments de online kanalen gaan versterken en meer deelnemen aan platforms als Amazon, bol.com, MyToys, Otto, ToBeDressed, V&D, Wehkamp en Zalando. Onrendabele winkels zullen worden gesloten, de focus komt te liggen op kansrijke locaties, inclusief shop-in-shopconcepten. Coolcat start per 1 oktober definitief door met alleen een webshop.

De Bijenkorf introduceert nieuw duurzaamheidslabel

Warenhuis De Bijenkorf introduceert een nieuw duurzaamheidslabel. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Door het toevoegen van dit groene label in nde vorm van een bij kunnen klanten makkelijker producten herkennen met een duurzamer karakter. Er zijn al meer dan 1.000 producten met het duurzaamheidslabel te vinden in de winkels en de webshop. Naast het toevoegen van nieuwe duurzamere merken heeft de Bijenkorf als onderdeel van Selfridges Group het G-7 Fashion Pact ondertekend, waarin nieuwe doelen op het gebied van duurzaamheid worden gesteld. Het duurzaamheidslabel heeft betrekking op arbeidsomstandigheden, milieu en dierenwelzijn, of een combinatie daarvan. In 2016 heeft de Bijenkorf als eerste grote retailer in Nederland het Convenant duurzame kleding en textiel ondertekend, dat is gericht op transparantie en verduurzaming van de kleding- en textielketen.

Shoebaloo hoeft boete ACM niet te betalen

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapt in hoger beroep de boete van 72 duizend euro die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) oplegde aan webwinkel Shoebaloo. Dat valt te lezen in de uitspraak die het CBb vandaag deed. Eerder schrapte het CBb ook al de aan twee andere webwinkels voor soortgelijke overtredingen opgelegde boetes, zie de uitspraken Bever en CoolCat. De boete voor Shoebaloo werd eerder nog wel in stand gelaten door de rechtbank Rotterdam.

Primark kondigt vervijfvoudiging aan van zijn programma voor duurzaam geteelde katoen

Textielretailer Primark heeft op 28 augustus een aanzienlijke uitbreiding van zijn Sustainable Cotton Program aangekondigd, met plannen om tegen eind 2022 in drie van zijn belangrijkste inkooplanden meer dan 160.000 onafhankelijke katoenboeren op te leiden in duurzame teeltmethoden. Dat laat Primark weten in een persbericht. Deze nieuwe stap betekent een vervijfvoudiging van het aantal boeren dat reeds deelneemt aan het programma. Deze expansie onderstreept volgens Primark de ‘voortdurende inzet en het belang dat de retailer hecht om zijn impact op het milieu te verlagen en om klanten nog meer duurzaam geproduceerd katoen aan te kunnen bieden, tegen betaalbare prijzen’.

Decathlon tekent voor Nederlands distributiecentrum van 45.000 vierkante meter

Het heeft even geduurd maar eindelijk heeft Decathlon een locatie gevonden in Tilburg waarop een nieuw distributiecentrum kan worden gebouwd. Twee locaties had de Franse sportwinkelketen in Tilburg op het oog. Die vielen beide af. Uiteindelijk is een herontwikkelingslocatie gevonden op bedrijventerrein Kraaiven, waar de Franse retailer een distributiecentrum ter grootte van circa 45.000 vierkante meter laat bouwen. Vanuit hier worden in de toekomst de Nederlandse winkels bevoorraad en de complete internetverkoop vindt vanuit hier plaats.