• No products in the cart.
TOP

Coolcat keert terug, Nederlandse tak Karen Millen failliet en Rihanna komt met lingerieshow


De Nederlandse divisie van Karen Millen is failliet als gevolg van problemen bij de Britse moeder. Verder: Coolcat keert terug, G-Star Raw heeft zich verbonden aan een klimaatpact van de VN en modeontwerper Isabel Toledo, die Michelle Obama kleedde, is op 59-jarige leeftijd overleden.

Karen Millen Holland is failliet

De Nederlandse tak van Karen Millen is op vrijdag 23 augustus failliet verklaard. Dat blijkt uit documenten op Faillissementsdossier.nl. Het faillissement is een rechtstreeks gevolg van problemen bij het Britse moederbedrijf, zegt curator Jos Borsboom tegen RTL Z. De IJslandse eigenaar Kaupthing Bank wilde van het Britse modehuis af, omdat het verliezen leed door tegenvallende winkelverkopen. Tijdens een reorganisatie wist algemeen directeur Beth Butterwick de verliezen in februari 2018 met 85 procent terug te brengen tot £1.4 miljoen pond. Het mocht niet baten; Kaupthing zette Karen Millen in de etalage en heeft, nu zich geen koper heeft gemeld, het Britse moederbedrijf opgedoekt. Volgens Borsboom zijn enkele onderdelen, zoals de merken en de webwinkel, verkocht aan een bedrijf in internetwinkels. “Omdat de inkoop en productie van Karen Millen zijn gestopt, was er voor de rest van Europa niet zoveel keuze meer.” Het is nog niet bekend of Karen Millen Holland een doorstart maakt. De curator acht de kans echter klein. “Dan moet er sowieso eerst meer duidelijkheid zijn over de productie van kleding onder die naam.”

Terugkeer Coolcat

De webshop van Coolcat gaat op 1 oktober open. Dit maakte investeringsbedrijf Coolinvestments bekend op een persbijeenkomst. Dat het kindermerk alleen online verder zou gaan na het faillissement was al bekend, maar nu is dus ook de openingsdatum duidelijk. Coolcat gaat zich richten op jongens en meisjes tussen de 4 en 12 jaar oud.

Naast de eigen webshop gaat het merk de collecties ook aanbieden via Wehkamp en er komt een shop-in-shop bij een nieuwe vestiging van America Today, de keten die onder dezelfde investeringsmaatschappij valt. Deze nieuwe winkel komt in Alkmaar en zal in november opengaan. De shop-in-shop bij America Today is een proefballon, mocht de respons goed zijn dan komen er wellicht nog meer shop-in-shops bij. De plannen om ook een webshop in Duitsland te openen, zijn voorlopig in de koelkast gezet.

In maart van dit jaar ging Coolcat failliet. Een maand later werd bekend gemaakt dat de keten zou doorstarten, maar dan alleen met een digitale winkel. De laatste fysieke winkels gaat deze maand definitief dicht. 

Bekijk hier de  eerste beelden van de nieuwe collectie:

180712_COOLCATS_24_081_ALT

180712_COOLCATS_20_054

180712_COOLCATS_31_023

G-Star Raw sluit zich aan bij klimaatpact VN

G-Star Raw heeft zich verbonden aan het VN-Fashion Industry Charter. Dit is een pact van modemerken, retailers, leveranciers, transportbedrijven en andere partijen uit de mode-industrie, met als doel om de klimaatimpact van de sector aan te pakken. Dat maakt het Nederlandse modemerk bekend in een persbericht.

Van de deelnemende bedrijven wordt verwacht dat ze maatregelen nemen om hun CO²-uitstoot terug te brengen. Dit door energiezuiniger te werken, over te schakelen op hernieuwbare energie en duurzamere keuzes te maken op het gebied van materialen en logistiek. Het VN-Climate Change Office houdt toezicht op het werk van verschillende werkgroepen, die zijn samengesteld uit de ondertekenaars van het pact.

G-Star wil onder andere zijn totale uitstoot (de eigen activiteiten plus die van de waardeketen) verlagen met 30 procent. “Samenwerking is een voorwaarde om echt een verschil te maken”, zegt Sofie Schop, sustainability director bij G-Star. Het merk is al betrokken bij organisaties als Fashion Positive, Sustainable Apparel Coalition (SAC) en Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC). “Ons verbinden aan het Fashion Charter is een logische volgende stap om te laten zien dat we begaan zijn met het terugbrengen van de klimaatimpact in iedere stap van de waardeketen, van ruwe materialen tot klantgebruik en recycling.”

Ontwerper Isabel Toledo (59) overleden

De Cubaans-Amerikaanse modeontwerper Isabel Toledo is maandag op 59-jarige leeftijd overleden aan borstkanker. Dat bevestigt haar echtgenoot Ruben Toledo aan The New York Times. Toledo brak internationaal door toen Michelle Obama een van haar creaties droeg tijdens de eerste inauguratie van haar man, Barack Obama, in 2009. Het ging om een limoengroene jas met daaronder een jurk in dezelfde kleur. Na Obama verschenen ook beroemdheden als Demi Moore en Debra Messing in haar creaties.

Toledo werd geboren in Cuba. Ze leerde zichzelf op 8-jarige leeftijd naaien, omdat ze in de winkels geen kleding kon vinden die ze mooi vond. Ze studeerde in de Verenigde Staten aan het Fashion Institute of Technology, Parsons School of Design en het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art. In 1986 presenteerde ze haar eerste collectie, twee jaar na de oprichting van haar eigen ontwerpstudio.

Rihanna komt met eigen lingerieshow

Rihanna organiseert een lingerieshow voor haar modemerk Savage x Fenty. Dat meldt de popster op Instagram. De show wordt op 20 september live uitgezonden via Amazon Prime Video, de video-on-demand dienst van Amazon. De zangeres stelt dat het de show een ‘gedurfde, sexy en super energieke ervaring’ zal worden. Rihanna lijkt met het evenement in het gat te springen dat Victoria’s Secret achterlaat; hun vroeger prestigieuze en inmiddels meermaals bekritiseerde catwalkshow zal dit jaar voor het eerst in meer dan twintig jaar niet plaatsvinden.

Foto: www.flickr.com/thinkretail