TOP

McGregor ontwikkelt schoenenlijn met ShoeStudioNY

McGregor gaat vanaf deze zomer de schoenenlijn ontwikkelen met ShoeStudio NY. ShoeStudio NY is verantwoordelijk voor de productontwikkeling van de McGregor Footwear-collectie in Europa, Premium Inc. is verantwoordelijk voor de distributie en verkoop ervan.

Commercieel directeur van McGregor, Jan Paul Ten Hoopen, vertelt over de samenwerking: “We verwachten dat onze Footwear collectie internationaal sterk zal groeien, zeker ook gezien de zeer enthousiaste reacties van geselecteerde hoogwaardige schoenspeciaalzaken naar aanleiding van de eerste collectie presentaties. De oprichters van ShoeStudio NY zijn welbekende footwear designers en hebben aan de wieg gestaan van succesvolle merken als onder andere Goliath. Zij begrijpen ons merk DNA, waardoor elke schoen een herkenbaar McGregor stempel bevat”.

ShoeStudioNY
Erwin Jaspers, Managing Partner ShoeStudioNY: “De mogelijkheid om met een label te kunnen werken dat sterke internationale ambities heeft, biedt perspectieven voor de toekomst en inspireert ons. De  sterke marktpositie en naamsbekendheid in combinatie met onze passie voor het merk en de schoenen – zorgt er voor dat we met veel energie en liefde aan dit project zijn gaan werken.”

Over de schoenencollectie:
Net als de kledingcollecties bestaat ook de McGregor Footwear collectie uit 3 lijnen; Sportswear, Casual en de geraffineerde Italiaans gestylde collectie; Distinction.  Binnen de collectie wordt er de brug geslagen tussen de twee continenten waaraan het merk zijn geschiedenis ontleent. Enerzijds de sporty All-American touch die verwijst naar het land van oorsprong, anderzijds de fijngevoelige Europese elegantie. Kenmerkende details als originele McGregor tartan elementen op en in de schoenen, en de herkenbare navy-wit combinatie worden veelvuldig toegepast in de nieuwe McGregor Footwear collectie. De herkenbaarheid van het merk wordt verder benadrukt door thematisch gebruik van streepelementen door middel van fijne en grove striping in de zomer thema’s Hamptons en Varsity.