TOP

Kinderwinkel Sam Sam zoekt nieuwe vestigingen

Sam Sam Kinderkleding in het Zuid-Hollandse dorp Bleskensgraaf is beslist geen gewone kinderwinkel. Het grootste deel van het assortiment bestaat uit ingebrachte kleding van klanten. Eigenaar Annemieke Wemmers wil haar unieke, zelf uitgedachte concept graag uitbreiden met nieuwe vestigingen.

Sam Sam is geen ‘gewone’ kinderwinkel, maar een kinderwinkel met nieuwe en tweedehandskleding. Elk seizoen brengen 1.500 moeders gemiddeld twintig stuks in. Dat zijn 30.000 artikelen per seizoen, 60.000 per jaar. Daarnaast verkoopt Sam Sam nieuwe kleding. De verkoop van nieuwe kleding brengt ongeveer dezelfde omzet. De inbrengers bouwen saldo op als er iets van hen verkocht wordt. Enkelen willen hun saldo gestort krijgen. De meesten besteden het echter weer in haar winkel, aan nieuwe kleding, maar ook aan tweedehandse kleding.

Buffer
Over aanloop heeft Wemmers niet te klagen, net zo min als over haar cashflow. Het saldo van de inbrengers is een prima buffer. Waar andere winkeliers in deze tijd regelmatig krap bij kas zitten, heeft Wemmers genoeg reserves om in te spelen op trends en om haar inkoop op tijd te betalen.

Nieuwe vestigingen 
Sam Sam wil graag uitbreiden met nieuwe vestigingen. In de komende vijf jaar wil de ras-ondernemer naar 25 Sam Sam winkels via een soft franchiseconstructie. Afgelopen zomer opende Wemmers in haar dorp Sam Sam Baby voor de maatjes 50-86. Sam Sam Heerde (O.) opende in augustus 2012 en Sam Sam Gorinchem start 1 april dit jaar. Onderhandelingen zijn gaande met ondernemers in Lekkerkerk, Kerkrade, Heemstede en het Belgische Brasschaat.

Uniek kassa-voorraadsysteem
Gegadigden krijgen als Sam Sam winkel inkoopkorting op diverse kledingmerken en krijgen ondersteuning in het onderling uitruilen van fast en slow movers en ondersteuning bij de boekhouding. Ook het exclusieve voor Sam Sam ontworpen kassa-voorraadsysteem, plus begeleiding en advies zijn ingebrepen.

Contact
Beginnende winkeliers of winkels waar geen toekomst meer inzit, kunnen vrijblijvend contact opnemen en informeren naar de voordelen van een Sam Sam winkel. Annemieke Wemmers is te bereiken op 06-1246 6198 http://www.samsamkinderkleding.nl/

Top 3

Wemmers’ bestverkochte merken in gebruikte kleding: 1 Muy malo, 2 Vingino, 3 Claessens’.

Lees in Bengels 2 2013 de winkelreportage van Sam Sam, inclusief de top 3 nieuwe merken.