TOP

Financiering nieuw outletcentrum in Halfweg is rond

De financiering van het nieuwe outletcentrum The Style Outlets in Halfweg is rond. Brancheorganisatie CBW- Mitex is nog altijd tegen de komst van het koopjescentrum op het terrein van een voormalige suikerfabriek in Halfweg.

In de eerste fase van The Style Outlets gaat een joint-venture van investeringsmaatschappijen Mab Development en het Spaanse Neinver 18.000 vierkante meter winkelvloer ontwikkelen en in een latere fase nog eens 6.000 vierkante meter.

In 2009 is goedkeuring gegeven aan het bestemmingsplan dat de ontwikkeling van het gebied mogelijk maakt, maar CBW-Mitex is tegen. Volgens de brancheorganisatie zouden nieuwe winkelprojecten alleen groen licht mogen krijgen als ze bestaande winkelgebieden sterker maken. Daarover zijn grote twijfels bij Halfweg, omdat deze locatie vanuit omliggende plaatsen bekeken een periferie is.

CBW-Mitex bekijkt wat er juridische mogelijk is om tegen de plannen in het geweer te komen. Ondernemers uit de regio die betrokken willen worden bij acties kunnen zich aanmelden op de site van de brancheorganisatie.