TOP

Hutspot opent tweede vestiging in Amsterdam

Na een succesvol jaar van de eerste Hutspot, wordt aanstaande zaterdag 30 november een tweede vestiging op de Rozengracht geopend.

“Het idee is een klein warenhuisje”, vertelt medeoprichter Pieter Jongens (25). “Eigenlijk is alles wat je ziet te koop.” Daartoe behoren onder andere kleding en accessoires. Op de begane grond is ook een lunchroom te vinden. Mét Wi-Fi: “zo kunnen ondernemers die hier hun merk verkopen ook hun zakelijke afspraken houden.”

Uncover Lab

Dat is nog niet alles. In het midden van de grote ruimte heeft Uncover Lab een plaats gekregen. Een bedrijf dat zich specialiseert in het customizen van producten met behulp van een laser. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen logo in je moleskine laten snijden.  

Scandinavische merken

Op de eerste verdieping van de oude siroopfabriek bevindt zich de ‘echte’ winkel. Kleding, schoenen, accessoires zoals zonnebrillen en zelfs interieur zal niet ontbreken. “We verkopen allerlei unieke Nederlandse merken, zoals Things I Like, Things I Love en Six & Sons, maar voornamelijk ook veel Scandinavische merken. Denk aan Danish Depot, een merk dat vooral Deens interieur verkoopt.” 

Bibliotheek

Daarnaast is er op de zolder een bibliotheek met leesruimte ingericht. “Ook de boeken zijn te koop, echt mooie boeken. Of bijvoorbeeld boeken met mooie foto’s.” De bieb is tot stand gekomen in samenwerking met Mendo. Een grote inspiratiebron voor creatieve boeken die iets te maken hebben met onder andere mode, fotografie, eten of interieur.

Klein en uniek

Alles bij elkaar opgeteld draait het vooral om nieuwe en unieke merken. Hutspot wil het klein houden. “Scotch & Soda heeft ons gevraagd om samen te werken, dat hebben we afgewezen. We willen geen grote merken in onze winkel, maar juist de kans geven aan kleine, beginnende ondernemers.”