TOP

G-star RAW stopt met het gebruik van gifstoffen

Na de campagne van Greenpeace heeft het Nederlandse merk G-star aangeven te stoppen met het gebruik van gifstoffen voor de productie van kleding. Op die manier laat het merk zien dat het maken van gifvrije mode kan.

Tijdens de campagne hebben duizenden fashionista’s, consumenten en bloggers op facebook aan G-star gevraagd om te detoxen. G-star belooft onder andere voor het einde van 2013 de drie ergste gifstoffen uit zijn productieketen te bannen. Campagneleider van Greenpeace Ilze Smit zegt hierover: ‘G-Star toont leiderschap door als eerste Nederlandse modemerk gifstoffen te weren.’

Naast het schrappen van de drie ergste giftige stoffen belooft G-star ook dat zijn fabrieken openbaar maken welke gifstoffen ze lozen. Zo weten mensen die in de omgeving wonen, maar ook journalisten en overheidsinstanties wie verantwoordelijk is voor het gif in de rivier. Uiteindelijk moet deze transparantie ervoor zorgen dat overheden in lagelonenlanden eisen dat elke fabriek het lozen van gifstoffen rapporteert.