TOP

Documentaire: hippe oma’s in New York

Op 29 april 2014 ging de documentaire van blogger Ari Seth Cohen in première. De hoofdrolspelers zijn hippe oma’s die hij fotografeert in de straten van New York

Tijdens het HotDocs filmfestival in Toronto is de documentaire ‘Advanced Style’ die blogger Ari Seth Cohen en Lina Plioplyte maakten over hippe oudere vrouwen voor het eerst te zien.

Advanced Style
Ruim vijf jaar geleden begon Ari Seth Cohen zijn gelijknamige blog ‘Advanced Style’. Hij raakte gefascineerd door de hippe, oudere vrouwen in de straten van New York.  Cohen besloot ze te fotograferen en ze met de wereld te delen op zijn blog. De vrouwen die hij fotografeert zijn tussen de 60 en 100 jaar oud.

“Juist de mensen die ik ontmoet,” vertelt Ari Seth Cohen in het AD, “kunnen andere, oudere mensen ertoe inspireren zich goed te voelen over hun leeftijd. Ik bedoel, hoe kun je niet door ze geïnspireerd raken?”

In de documentaire vertellen de stijlvolle senioren over hun ervaringen met mode en geven ze tips over het kiezen van de perfecte accessoires. Ook serieuzere onderwerpen zoals veranderingen van het lichaam, seks op een oudere leeftijd en zelfs de dood komen voorbij.

Eerder bracht Ari Seth Cohen een fotoboek en een kleurboek uit over de stijlvolle oudere dames uit New York.

Crowdfunding
Om de documentaire te financieren startte Ari Seth Cohen in 2012 een crowdfundingsactie via Kickstarter. Daarmee haalde hij 55.441 dollar op terwijl er maar 35.000 dollar nodig was om de documentaire uit te brengen. 

Bekijk hieronder de trailer van de documentaire: