TOP

Meerderheid werkend Nederland wil een kledingcode

Iets meer dan de helft van de werkende mensen denkt dat een kledingcode op het werk een goed idee is.

Een sollicitatiegesprek, je eerste werkdag of een doorsnee dagje op kantoor. Wat doe je aan? Veel mensen vinden het lastig en zijn onzeker over hoe zij zich het best kunnen kleden op de werkvloer. Journaliste en imago consulant Claudia Hulshof deed onderzoek of Nederland hunkert naar een kledingcode. En wat blijkt? Van de 368 ondervraagde werkende mannen en vrouwen denkt 51% dat een  kledingcode op het werk zinvol is. Veertien procent zegt te twijfelen. En 35% ziet er geen toekomst is.

Hulp

Verder blijkt uit een recent verschenen jaarbalans van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat aantrekkelijkheid, zelfvertrouwen en fitheid belangrijker zijn dan opleidingsniveau, etniciteit of leeftijd, als het gaat om succes op de arbeidsmarkt. Het SCP denkt dat het goed is dat mensen met ‘esthetische problemen’ en weinig zelfvertrouwen worden geholpen bij de styling.

Wat kan en wat mag?

Ook al kan en mag alles tegenwoordig, Hulshof kreeg hier als imago consulant vaak vragen over. Want wat kan en mag nou eigenlijk op de werkvloer?

Daarom besloot zij om het boek ‘Signalen – kledingstijl op je werk’ te schrijven, waarin zij antwoord geeft op alle onduidelijkheden wat betreft de kledingcode op de werkvloer. Ook geeft ze in het boek tips over hoe mensen hun kledingstijl strategisch kunnen gebruiken in hun carrière.

‘Signalen – kledingstijl op je werk’ verschijnt op 7 januari 2015.