TOP

Directiewissel bij Orangebag, Zalando in de rode cijfers en nieuwe eigenaar voor Calico Jack

Arlette Huisman is de nieuwe CEO van webshop Orangebag. Eigenaar Tineke Sluiter wordt creatief directeur. Verder is het Venlose streetwearconcept Calico Jack overgenomen, heeft Zalando de kwartaalcijfers 2022 bekendgemaakt en ontwerpt 4funkyflavours de personeelskleding voor een Amsterdams hotel. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 5 mei.

Credit beeld: Zalando

Arlette Huisman is de nieuwe topvrouw bij Orangebag

Arlette Huisman is de nieuwe CEO van Orangebag. Dit maakt Tineke Sluiter, de oprichter en eigenaar van de webshop, bekend op Linkedin. Sluiter blijft aan als creatief directeur. Huisman komt van vrouwenmodelabel Dante6 waar zij sinds eind 2016 de scepter zwaaide. “Heel trots en blij dat ik vanaf vandaag het stokje van CEO Orangebag.nl heb overgedragen aan Arlette Huisman. Heel veel zin in onze samenwerking, mooie plannen om Orangebag nog meer op de kaart te gaan zetten”, aldus Sluiter. 

Nieuwe eigenaar voor Calico Jack in Venlo

Calico Jack is overgenomen door Van Tilburg Mode & Sport. De bekende streetwear- en sneakerzaak uit Venlo maakt per 4 mei onderdeel uit van het familiebedrijf uit Nistelrode. De overname gaat gepaard met een rebranding en vanaf 1 augustus ook een nieuwe naam: Calico Club. Oprichters Rolph van Heyster en Erik Morrenhof blijven aan Calico Jack verbonden; Van Heyster als creatief directeur en Morrenhof als retail- en community manager. Zij komen in dienst bij Van Tilburg. 

Lees ook: Nieuwe naam en nieuwe eigenaar voor streetwearconcept Calico Jack

4funkyflavours ontwerpt personeelskleding voor hotel

Het Nederlandse modelabel 4funkyflavours heeft de personeelskleding van het hotel Banks Mansion aan de Herengracht in Amsterdam ontworpen. De kleding voor het personeel is geen identiek uniform voor iedereen, maar bestaat uit verschillende stukken waaruit werknemers selecteren om zo een eigen uniform samen te stellen. “We krijgen erg veel leuke reacties en het team is heel erg blij met de kleding. Iedereen heeft echt een eigen stijl, maar toch is het een heel erg mooi geheel geworden, aldus Mark Welbers, de general manager van het hotel, in een persbericht.

Tegenvallend eerste kwartaal 2022 voor Zalando

Zalando zag in het eerste kwartaal van 2022 de omzet met 1,5 procent dalen naar 2,2 miljard euro, blijkt uit de vandaag gepubliceerde kwartaalcijfers. Ook moest het techbedrijf een verlies incasseren van ruim 61 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Vorig jaar draaide Zalando nog een plus van 34,5 miljoen euro in het eerste kwartaal. Het bedrijf noemt de stijgende inflatie en het dalend consumentenvertrouwen als de belangrijkste oorzaken voor het tegenvallende resultaat. Het aantal klanten van Zalando nam wel toe met vijf procent tot 48,8 miljoen. Het loyaliteitsprogramma Zalando Plus zag het aantal leden toenemen met 150 procent. Robert Gentz, Co-CEO van Zalando, blijft positief: “Onze basis is sterk en we nemen stappen om onze resultaten te verbeteren. We blijven ervan overtuigd dat we onze ambitie om tegen 2025 meer dan 30 miljard euro GMV (gross merchandise volume) te bereiken, zullen waarmaken.”

Bootschoenenlabel Sebago opent winkel in Antwerpen

Sebago opent een winkel in Antwerpen, schrijft vakblad Schoenvisie. Het merk, bekend van de bootschoenen, strijkt neer in de Nationalestraat, waar ook het Modemuseum en de brandstores van bekende Belgische ontwerpers als Dries van Noten zijn gevestigd. De flagshipstore in het Antwerpse modekwartier is de eerste winkel in de Benelux voor Sebago. De winkel van het Amerikaanse schoenenmerk bevindt zich in een klassiek herenhuis, dat van architect Sarah Livemont een make-over kreeg. Zij koos voor een ‘mix van harde en zachte materialen, met roestvrij staal en hout naast suède accenten’.