TOP

Denoism presenteert eerste jeans gemaakt in Rotterdam

Alleen de stof komt uit Japan, verder is alles Rotterdams aan de nieuwe jeans van Denoism. Het model werd in de eigen winkel in de Maasstad aan het publiek gepresenteerd.

Na een jaar lang ontwerpen, patronen maken en hard werken kunnen Niek Logger en Marco Ouwerkerk met trots zeggen dat ze het hebben gehaald: de eerste serie  van 50 stuks jeans gemaakt in Rotterdam is eindelijk klaar. Alle materialen komen uit Rotterdam. Behalve de stof, die komt uit Japan. Op vrijdag 28 oktober werd het model D.16 gepresenteerd in de winkel van Denoism in de Raampoortstraat.

D.16

De D.16 Slim Straight is een mid-rise fit, slank bij de dijen en uitlopend vanaf de knie naar beneden. “Een broek gemaakt voor de man die op zoek is naar een op maat gemaakte jeans”, zegt Niek Logger van Denoism tijdens de opening. Alle op maat gemaakte broeken worden ‘schoon’ geleverd en hebben dus nog geen rits, geen lederen label en geen knopen omdat de klant dit zelf kan bepalen.

_DSC9565_DSC9191

_DSC9522_DSC9526

_DSC9693_DSC9290

Oplage

Logger vertelt dat het hard werken was de afgelopen vier á vijf maanden. “Daarom is de oplage beperkt tot 50 stuks, meer kon ik er simpelweg niet maken”, vertelt hij.

_DSC2577

DSC_6762DSC_4628-2

Eerste broek het duurst

“De eerste keer dat de klant komt, kost de broek 400 euro. De keren daarna 250 euro. Dit komt omdat ik eerst de maten op moet meten en een patroon moet maken.  Als de klant daarna nog een keer terugkomt, dan hebben we deze maten al en hoef ik alleen de broek nog te maken. Je betaalt dan alleen voor het maken van de denim”, vertelt Logger.

Het belangrijkste in de winkel Denoism is op dit moment het atelier. Hier worden de jeans gemaakt. “Het loopt tot nu toe goed. We zitten op dit moment op de helft van de orders. Er zijn dus al 25 stuks verkocht”, zegt Logger, ontwerper en uitvoerder van de geproduceerde jeans in Rotterdam.

Denoism

Ruim een jaar geleden opende Denoism zijn eerste winkel in Rotterdam. Een winkel die ‘de ideale hangplek biedt voor mannen met alles wat een gast van nu graag wil hebben zonder dat hij wist dat hij het nodig had.’ “Denoism is meer dan alleen kleding en andere hebbedingen. In de winkel kunnen mannen terecht voor een goed broodje en een goede bak koffie in het Denoism Café dat vooraan in de winkel zit”, zegt Logger.  

_DSC2605

_DSC2542_DSC2544

Lees ook: Binnenkijken: de nieuwe jeanswinkel Denoism Rotterdam [foto’s]