TOP

Bodique naar Engeland

Hunkemöller maakt de grote oversteek naar Groot-Brittannië. Het Nederlandse lingerieconcept opende daar afgelopen weekend een shop-in-shop onder de naam Bodique in het luxe warenhuis House Of Fraser in Oxford Street in Londen.

Het is het eerste verkooppunt van de lingerieketen in Groot-Brittannië. Hunkemöller kiest bewust voor een uitbreiding in Groot-Brittannië via House of Fraser. Het warenhuis is volgens de retailer toonaangevend in Groot-Brittannië en aanwezig op de meest centrale winkellocaties in het Verenigd Koninkrijk. Het is dan ook de bedoeling het concept verder uit te rollen binnen deze warenhuisketen, die 61 winkels heeft in heel het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Bodique 

Hunkemöller opent zowel eigen filialen als shop-in-shops in grote warenhuizen, onder de naam Hunkemöller of Bodique. De laatste is de luxere lijn van Hunkemöller en wordt gebruikt als naam voor winkels in landen buiten het Germaanse taalgebied, waar men moeite heeft om de naam Hunkemöller uit te spreken. In Nederland heeft Hunkemöller al ruime ervaring met shop-in-shops, aangezien er al jaren een samenwerking is met V&D voor 30 shop-in-shops. In Duitsland werkt de retailer sinds eind 2010 met shop-in-shops bij warenhuis Karstadt.

Expansie

Op dit moment heeft Hunkemöller meer dan 500 verkooppunten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Saudi-Arabië, Egypte, Koeweit, Spanje, Aruba, Curaçao, Rusland en Israël. Daar komt nu dus Groot-Brittannië bij en eind dit jaar wordt het eerste filiaal geopend in Oostenrijk (Wenen).