TOP

Lesara vraagt uitstel van betaling aan, Hunkemöller lanceert skikleding en World Fashion Centre wordt opgeknapt

Online koopjesplatform Lesara heeft uitstel van betaling aangevraagd, de nieuwe eigenaar van het World Fashion Centre blijft focussen op mode en twee Nederlandse modebedrijven hebben een plek bij de FD Gazellen Award veroverd. Hunkemöller lanceert de eerste skicollectie en de VPRO zoekt mensen met die mode socialer en eerijker willen maken. Je leest dit en meer in het nieuwsoverzicht van 12 november.

FD Gazellen Award voor modebedrijven

Het Nederlandse modemerk By-bar heeft een FD Gazellen Award in de wacht gesleept: de bronzen medaille in de categorie middelgrote bedrijven regio zuid. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Bodyfashionretailer Annadiva wordt in deze regio ook genoemd; dit bedrijf staat op plek 54 in de categorie kleine bedrijven.

Dit jaar waren de criteria extra aangescherpt om relevant te blijven. Naast de vereiste omzetgroei van minimaal 20 procent over drie jaar, speelden ook winstmarge en personeelsgroei een belangrijke rol.

Lesara vraagt uitstel van betaling aan

Het online koopjesplatform Lesara heeft uitstel van betaling aangevraagd, zo meldt onder meer Emerce. Voor velen komt dit als een verrassing, omdat de online winkel erg snel groeide en net een nieuw logistiek centrum had geopend. Ook heeft Lesara de afgelopen vijf jaar tientallen miljoenen euro’s opgehaald voor hun expansieplannen. Wat ten grondslag ligt aan de surceance, is nog niet bekend.

Lesara werd in 2013 opgericht door Matthias Wilrich, Robin Müller en Roman Kirsch. De mode- en lifestyleretailer is actief in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, België, Zweden, Denemarken en Spanje.

VPRO zoekt mensen met ideeën over eerlijke mode

Het programma VPRO Tegenlicht zoekt mensen met vooruitstrevende ideeën over kledingontwerpen, stoffen of productieprocessen die de wereld groener, socialer en eerlijker maken. Bijvoorbeeld door te experimenteren met nieuwe materialen, het omtoveren van afval tot outfit of het uitlenen van kleding in een kledingbibliotheek.

Deze ‘Future Fashion Pioniers’ worden gepresenteerd op de gelijknamige website. Van 3 tot en met 10 december kan er gestemd worden op de Future Fashion Pioniers.

De vijf finalisten worden gekozen door bezoekers van de website en een vakkundige jury. Ze worden bekend gemaakt tijdens de Meet Up in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op woensdag 12 december 2018. Alle pioniers maken kans om gevraagd te worden voor deelname aan een Future Short-video van VPRO Tegenlicht in de winter van 2019. Daarnaast nodigen organisatoren van Meet Ups door het hele land Future Fashion Pioniers uit voor presentaties van hun ideeën en ontwerpen.

Hunkemöller brengt skikleding op de markt

Hunkemöller heeft de HKMX sportcollectie uitgebreid met een lijn skikleding. Deze eerste collectie ligt in de winkels.

De ski-lijn bestaat uit twee cropped high performance jassen, twee bootcut broeken én een ski overall, zo meldt het bedrijf in een persbericht. De items zijn ook online verkrijgbaar in de maten XS tot en met L. De prijzen van de collectie zijn van €14,99 – € 149,99.

 

Hunkemoller skikleding 2

Opknapbeurt voor WFC

Het modehandelscentrum World Fashion Centre (WFC) in Amsterdam wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt.

De belegger Meijer Realty Partners (MRP) heeft aan de huurders laten weten dat mode het speerpunt blijft. Ook hebben ze gemeld dat het huidige managementteam van het WFC aanblijft. MRP is sinds 22 oktober 2018 eigenaar van de torens 1, 2 en 4, het congrescentrum Beursplaza en de achtergelegen parkeergarage. Toren 3, de meest zuidelijke toren, werd al eerder verkocht en deze kantoren zijn omgebouwd naar 294 woningen. De nieuwe eigenaar wil de drie torens van het complex in fasen gaan opknappen.

Het World Fashion Centre bestaat dit jaar 50 jaar. In april interviewden we directeur Marianne van der Linden: “Het plan voor de komende vijftig jaar is uitgezet en we hebben er zin in!”