TOP

Berlijnse beurs Bright slaat januari-editie over

De Berlijnse skate- en streetwearbeurs Bright slaat in januari een editie over. Het platform neemt de tijd om een nieuwe koers te bepalen.

Bright geeft op diens website aan tijd nodig te hebben om ‘op te laden en te werken aan nieuwe concepten en mogelijkheden’. Om sterker terug te komen neemt het skate- en streetwearplatform waarschijnlijk een paar maanden pauze. Naar verwachting keert het evenement in de zomer van 2019 terug. 

 

Heroriënteren

Moederbedrijf Premium Group, tevens organisator van de vakbeurzen Seek, Premium en Show & Order, laat weten dat de beurs onderdeel blijft van de organisatie. De komende periode gebruikt Bright volgens een woordvoerder om te heroriënteren en te onderzoeken waar de behoeften van de bezoekers – sinds afgelopen zomer zowel retailers als consumenten – liggen. Een deel van de merken die exposeerden op Bright, zullen hun nieuwe collecties tonen op de naastgelegen streetwearbeurs Seek. 

 

Consumenten

Begin 2018 stapten Bright-oprichters Marco Aslim en Thomas Martini na dertien jaar op. Hierna werkten Bright en Seek nauwer samen: een aantal Bright-merken waren op Seek te vinden. Daarnaast besloot het van oorsprong skate-event terug te gaan naar waar het ooit mee begon; de promotie van de skatelifestyle. Volgens de organisatie bleek de nieuwe, voor consumenten toegankelijke, ruimte een succes.  

 

Bright winter 2018