TOP

Bloedvlekkentrui uit collectie Urban Outfitters

Na veel commentaar heeft het Amerikaanse modemerk Urban Outfitters besloten om een trui met bloedvlekken uit zijn collectie te halen.

Een trui wordt uit de collectie van modelabel Urban Outfitters gehaald, omdat er gaten en rode vlekken in de trui zitten die lijken op bloedvlekken. Volgens verschillende mensen verwijst de trui naar Vietnamprotesten in 1970, waar Amerikaanse militairen vier studenten  op de Kent State University hebben doodgeschoten. Dit meldt de nieuwssite Buzzfeed.com.

Vietnamprotesten

Op de trui staat de tekst ‘Kent State University’. Volgens het modelabel zijn de gaten en vlekken bedoeld om de trui een vintage effect te geven. Urban Outfitters ontkent dat het wil verwijzen naar de Vietnamprotesten. De universiteit, Kent State University, is niet blij met de sweater en vindt dat Urban Outfitters de gebeurtenis gebruikt om winst te maken.

Ebay

De sweater is alleen nog op veilingsite eBay verkrijgbaar. Aanbieders vragen inmiddels hier 2000 euro voor, terwijl het in de winkel werd aangeboden voor ongeveer 100 euro.

Jodenster

Het modelabel was al vaker onderwerp van gesprek door zijn kledingstukken. Zo was er veel kritiek op T-shirts waarop teksten stonden als ‘Depression’ en ‘Eat Less’. Daarnaast maakte het  merk twee jaar geleden een T-shirt waarop een ster werd afgebeeld die volgens critici leek op een Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog.